1 (edited by albertoto 2011-10-03 21:22:03)

Topic: Otvorenie databazy po konverzii na 2.0

Po konverzii existujúcej databázy z 1.3 na verziu 2.0 sa mi táto neotvorila, ale vyskakuje okno s chybou.
Predtým to nerobili ani testovacie betaverzie.

Zdá sa, že je nejaký problém s konverziou MIEN a ÚČTOV. Po konverzii ich po kliknutí na Zoznamy a okienku Meny alebo okienku  Zoznam účtov vidím, ale pri štandardnom rozkliknutí na rozbalovaciu lištu Mena alebo Účet vľavo vo filtri okrem hviezdičky nie je nič iné.

Re: Otvorenie databazy po konverzii na 2.0

Môžeš mi, prosím Ťa, poslať e-mailom nejaký náhľad tej chyby, alebo aspoň text či popis? Zvykne tam byť spomenutý niekedy aj modul či SQL príkaz, kde došlo k chybe.

Slavomir wrote:

Môžeš mi, prosím Ťa, poslať e-mailom nejaký náhľad tej chyby, alebo aspoň text či popis? Zvykne tam byť spomenutý niekedy aj modul či SQL príkaz, kde došlo k chybe.

Poslal som hneď, ale asi sa niekam podel. Poslal som priamo na povodnu gmailovu adresu.

Ahoj, skúšal som 2.0 verziu na inom počítači s čisto WindowsXP, znovu konverzia a otvorenie databázy.
Chybové okno nevyskočilo, ale problémy zostali. Podrobnejší popis s printscrenmi obrazoviek som Ti zaslal do mailu.

5 (edited by albertoto 2011-10-07 11:02:08)

Zdravim Slavomir,
dnes som si precital vcerajsi prispevok od pangi-ho http://www.rq.sk/forum/viewtopic.php?id=22 .
Pozrel som do mojej databazy... a hla, vsetky ucty boli nastavene ako archivne! Takze tu je pravdepodobne "pes zakopany", ze konverzia databazy z 1.3 na verziu 2.0 z nejakeho dovodu nastavi vsetky ucty ako archivne. Zmenil som vsetky ucty na nie archivne.... a hla, zrazu vidim transakcie, vidim ucty a podkategorie aj v pop-up okienkach vo filtri. Toto som nejako podcenil nevsimol som si to, nakolko v 1.3 verzii som urcite ziadne ucty nenastavoval ako archivne.
Skusim to este aj vo virtualnych Windowsoch, ci sa mi objavia tie chybove hlasky, ktore som reportoval na zaciatku.

Ďakujem za dobrú správu (viem príčinu!), mrknem sa na to cez víkend.
V každom prípade mne (a zdá sa mi, že aj mnohým iným) to neprehodilo do archívu. Doma som veľa krát preklápal pri testovaní do 2.0 - ani raz sa nearchivovali účty.