Slaviku,
já myslím, že vlm v podstatě píše to samé co já.
Já to nechtěl omezit na seznam transakcí, samozřejmě se jedná i o sumarizaci, statistiku apod.
Mám úplně stejný problém jako vlm, několikrát týdně porovnávám a hledám různá data a vždy mě vyděsí, že některá data o kterých vím, že jsem je zadal v programu najednou nejsou.
Pro příklad. díky výše zmiňované změně hlavního bankovního účtu si ve svém filtru PRIJMY/VYPLATY zobrazím data tak za poslední 3 měsíce z posledních 10 let. Ani nemusím říkat, co to pak udělá ve statistikách apod. To je guláš té nulové informační hodnoty, o které jsem psal. To samé s ostatními kategoriemi apod.
Ano, samozřejmě mohu dle tvého návodu ten účet zaktivnit a transakce potom uvidím, ale sám uznáš, že dělat toto opakovaně je trochu "neergonomické".
Proto jsem se ptal, zda by bylo možné do toho levého seznamu filtrů přidat i toto zobrazení, ať si každý zvolí, je to jednoduché, rychlé, efektivní .... vlk se nažere a koza zůstane celá.
Ten filtr sdíleně používají i statistika a sumarizace a chování tedy bude totožné na všech úrovních.
Filtr by neměl zobrazit účty, které jsou archivní, pouze data z nich.
V principu je v pořádku, že si mohu zvolit, který účet je aktivní a který ne a plně mě vyhovuje, že neaktivní účet nevidím v seznamu účtů dole pod transakcemi, nebo v seznamu účtů při zadávání transakcí neb už tak jich tam mám hodně, ale ty transakce chci kvůli provázanosti mít možnost jednoduše zobrazit.
Pokud tato funkcionalita někomu nechybí, znamená to podle mě 2 věci:
- buď lidi nepoužívají archivaci účtů, což věřím že většina nepoužije, protože účty moc často nemění
- a nebo je používají, ale nesledují nijak historická data a jejich provázanost
PS: omlouvám se za založení tohoto nového vlákna, nevšiml jsem si že tu již jiné takové je. Navíc přesně popisuje a vystihuje to co říkám já. Historická data je potřeba mít pohromadě tak, abych s nimi mohl pracovat, aniž by to ovlivnilo seznamy účtů.
Stále mi přijde nesmysl, abych zaarchivováním účty přišel o xx let své finanční historie a jediné jak to spravil je zaktivnění účtu, který už ale nikdy nepoužiji.