Topic: Planovane platby po konverzii
Zdravim.
Vo verzii 1.3 som mal nadefinovane stale platby. Po konverzii na 2.0 sa previedli platby ale su zadane ze platia od 1.10.2011 do 1.12.2012. Neda sa mi opravit datum platnosti do.
Lubos
You are not logged in. Please login or register.
RQ MONEY → OHLÁSENIE CHYBY → Planovane platby po konverzii
Zdravim.
Vo verzii 1.3 som mal nadefinovane stale platby. Po konverzii na 2.0 sa previedli platby ale su zadane ze platia od 1.10.2011 do 1.12.2012. Neda sa mi opravit datum platnosti do.
Lubos
Máš pravdu, mě to taky nejde. Vypadá to, že se v RQ MONEY zadané stálé platby nedají měnit.
Vypadá to, že se v RQ MONEY zadané stálé platby nedají měnit.
Stále platby fungujú trochu odlišným spôsobom ako predtým. Pri prevode z verzie 1.3 program nastaví obdobie mesačných platieb na 1 rok a tieto vygeneruje. Keď v Plánovači označíš nejakú plánovanú platbu (skôr by som ju nazval HLAVIČKA), kedykoľvek si môžeš pozrieť všetky vygenerované plánované PODRIADENÉ platby nasledovne:
cez menu Platby alebo
klikni na danú platbu pravým tlačítkom myši
Zobrazia sa všetky vygenerované platby v danom období. Tieto môžeš nielen upravovať (dátum alebo sumu), ale aj pridávať nové či mazať nepotrebné. Tieto sa potom zobrazujú v Kalendári.
Vyskúšaj a daj mi vedieť, či to je to, čo si hľadal.
Ešte dodatok. Oprava HLAVIČKY (t. j. záznamu v Plánovači) má za následok zmenu vo všetkých vygenerovaných platbách (nezapísaných). Týka sa to sumy a jednotlivých číselníkov (kategórie, osoby, účtu, ...). Netýka sa to už ale dátumu, tam si užívateľ musí opravovať dátumy konkrétne na jednotlivých vygenerovaných platbnách.
Aha, nevšiml jsem si, že lze data plateb editovat. Funguje to.
Ne, že by to bylo úplně nutné, ale je v plánu přidání možnosti změnit periodicitu platby?
Určite nie, hlavne z časových dôvodov. Veď stačí nevhodnú platbu v Plánovači vymazať a vygenerovať novú.
Vypadá to, že se v RQ MONEY zadané stálé platby nedají měnit.
Stále platby fungujú trochu odlišným spôsobom ako predtým. Pri prevode z verzie 1.3 program nastaví obdobie mesačných platieb na 1 rok a tieto vygeneruje. Keď v Plánovači označíš nejakú plánovanú platbu (skôr by som ju nazval HLAVIČKA), kedykoľvek si môžeš pozrieť všetky vygenerované plánované PODRIADENÉ platby nasledovne:
cez menu Platby alebo
klikni na danú platbu pravým tlačítkom myši
Zobrazia sa všetky vygenerované platby v danom období. Tieto môžeš nielen upravovať (dátum alebo sumu), ale aj pridávať nové či mazať nepotrebné. Tieto sa potom zobrazujú v Kalendári.
Vyskúšaj a daj mi vedieť, či to je to, čo si hľadal.
Ešte dodatok. Oprava HLAVIČKY (t. j. záznamu v Plánovači) má za následok zmenu vo všetkých vygenerovaných platbách (nezapísaných). Týka sa to sumy a jednotlivých číselníkov (kategórie, osoby, účtu, ...). Netýka sa to už ale dátumu, tam si užívateľ musí opravovať dátumy konkrétne na jednotlivých vygenerovaných platbnách.
Vdaka za upresnenie.
Otestoval som to a funguje to OK.
Akurat ked som pridal dalsie platby na dalsi rok tak v zakladnom planovaci ostala platnost do roku 2012.
Akurat ked som pridal dalsie platby na dalsi rok tak v zakladnom planovaci ostala platnost do roku 2012.
V dnešnej verzii 2.0.8 to už neplatí, dátum v základnom plánovači sa aktualizuje podľa prvého a posledného dátumu vygenerovaných plánovaných platieb.
RQ MONEY → OHLÁSENIE CHYBY → Planovane platby po konverzii