Topic: změna parametrů platby v plánovači
Ahoj Slávik,
mohu se zeptat, proč nejde změnit četnost platby v plánovači?
Třeba z měsíční na roční apod?
You are not logged in. Please login or register.
RQ MONEY → OHLÁSENIE CHYBY → změna parametrů platby v plánovači
Ahoj Slávik,
mohu se zeptat, proč nejde změnit četnost platby v plánovači?
Třeba z měsíční na roční apod?
V plánovači nejde zmeniť ani četnosť ani dátum od-do.
Je to hlavne z toho dôvodu, že ak raz vygeneruješ platby s jednou četnosťou, pri opätovnom generovaní s odllišnou četnosťou by bol trochu chaos vo vygenerovaných platbách (to je môj názor). Možno by to niekomu (ako Ty) nevadilo.
Ak mám byť úprimný, nikdy som ani nerozmýšľal, že by bolo potrebné vygenerovať plánované platby s rôznou četnosťou. Asi k zmene četnosti nedochádza u užívateľov tak často (keď sa na to pýtaš prvý krát až teraz - po rokoch fungovania programu).
Veď nie je problém v plánovači vygenerovať novú dávku plánovaných platieb s inou četnosťou...
Ahoj,
to že se na to ptám až nyní, neznamená, že by mě to doteď nezajímalo Spíš jsem si jen zvykl ten nesmysl manuálně obcházet.
Je fakt, že platby měním často na různé jiné intervaly ... nepoužívám to totiž jen pro platby pravidelné, ale i opakované. A ty opakované se mi mění často .... např. jednou kupuji kupon na MHD měsíčně, po půl roce koupím několikrát čtvrtletní, nyní budu kupovat roční. Datum od - do není důležitý, to si člověk vygeneruje další platby manuálně, ta četnost je ale něco, co nechápu. Proč si u platby, která byla doteď měsíční nemohu změnit generování na čtvrtletní? Co je v tom za problém.
Jsem ajťák a taky částečně vývojář a ani po této stránce to omezení nechápu. Prostě změním tu hodnotu z A na B a další platby už se generují podle B. Programově to je přeci dávno vymyšlené, takže stačí zrušil omezení toho výběrového pole a mělo by to fungovat.
Samozřejmě, že to dokáži obejít dvěma způsoby:
1) vygeneruji platby měsíční na další rok a následně 8 z těch 12 plateb následně smažu ručně .... no, proč ne, že, ale ....
2) plánovanou platbu úplně zruším a založím novou s jiným intervalem. Tím ale přijdu o historii plateb, která se mi ukazuje v tom detailu v pravém okně a je pro mě hodně zajímavá, neboť vidím, kdy jsem do plateb zasáhl, jak, a s jakým výsledkem a vidím i ID referenčních plateb. Tento způsob tedy považuji za velmi nešťastný.
Vracím se tedy zpět k variantě 1, která je proveditelná, byť manuální. To ale vůbec nic nemění na tom, proč jsi programátorsky zamezil tomu, aby šla ta frekvence plateb měnit. Údajný chaos v platbách, na který ty se odkazuješ si nějak nedokážu v praxi představit.
Souhlasím s Petrem. Tohle zbytečné omezení mě taky velmi štve.
RQ MONEY → OHLÁSENIE CHYBY → změna parametrů platby v plánovači