Tým, že poukazujeme len na chyby a nedostatky novej verzie, neznamená, že nechválim Slavomíra za doterajšie úsilie .
Slavik wrote: Cítim sklamanie a nedivím sa mu.
Samozrejme chápem, že sa jedná o základ programu, vyvinutého v úplne novom prostredí a s iným konceptom. A že to bude chvíľu trvať a postupne sa pridajú zvyšné časti. To preto, že som rozpašmaný predošlými verziami a niektoré veci mi automaticky chýbajú.
Slavik wrote: Neviem, či používaš OSX alebo Windows, v každom prípade ak by sa to opakovalo, uvítal by som info, či sa to opakuje pravidelne resp. po nejakej udalosti.
V súčasnosti používam a testujem na novom firemnom ntbk s Win10, ktorý je ďaleko výkonnejší ako môj 10,5 ročný Macbook s MacOS. Konverziu programu na MacOS budem skúšať až bude nejaká stabilná verzia.
Zatiaľ neviem presne povedať, pri akej činnosti niečo zamrzne. Skúsim odsledovať.
Slavik wrote:Diskomfort som opravil, dnešná testovacia verzia č. 3 Ti ponúkne už posledne vloženú kategóriu (a nie v abecede prvú ako doteraz).
Super, vďaka za opravu. Chvíľu to fungovalo. Pridal som novú hlavnú kategóriu DROGÉRIA. Potom som chcel pridal novú podkategóriu pod INÉ. Keď som chcel pridať ešte jednu, tak už zas mi nastavilo hlavnú podkategóriu DROGÉRIA (už nie BYT) ale ani očakávanú INÉ
Slavik wrote:Ostatné polia boli spoločné pre obidva zápisy (na čo sa viacerí užívatelia sťažovali, že pri presune v inej mene dochádza k inej sume a neraz aj dátumu).
Ten transfer už funguje. Ale stále sa neviem zžiť, načo je niekomu toto rozdelené (viem, že koľko ľudí, toľko chutí)? Keď robím nejaký transfer, prevádzam jednu sumu, jedným popisom, jednu sumu, akurát možno 2 payee môžem zadať, ale jediná nutná rozdielna vec je ODNIEKADIAĽ - NIEKAM. Súhlasím s
pejzlmiloslav wrote:Zlatá dvojka, jedním oknem INSERT bylo vše vyřešeno.
Presne tak, jedno okno, akurát 2 účty pod sebou ODKUAĹ-KAM a bolo vymaľované. Možno iní používatelia majú iný názor, ale ja takú potrebu nemám a rozdelenie na 2 záložky mi pripadá skomplikovanie a nadbytočné preklikávanie.
Okrem toho som narazil v BETA 3 verzii na pár vecí:
4) Napríklad pri zadávaní niektorých popisov/komentov k napr. zadaniu nového Payee pri uložené vyhodí chybovú hlášku (viď obr). U niektorých nie. Neviem prečo.
Zároveň je na obrázku vidieť drobnú vizuálnu nedokonalosť. Všetky popisy filtrov alebo polí pri zadávaní transakcie sú trošku nižšie, akoby mierne zasunuté za každé pole.
5) Pri filtrovaní transakcií mi
* nesprávne filtruje podľa sumy (napr. dám zobraz >20 a <80 a nezobrazí nič, ani transakciu 25 €, ani 50€; keď zadám len <100, tak zobrazí aj 120€, 150€,...
* nefiltruje transakcie podľa vybraného tagu
6) Nesprávne priraďovanie tag-ov.
Síce si písal, že to nie je ešte funkčné, ale všimol som si nasledovné správanie: Vytvoril som debetnú transakciu "Darček detisku". Keď sa nastavím na túto transakciu a priradím jej pripravený tag "Vianoce 2020", tak tento tag priradí automaticky všetkým debetným transakciám, ktoré som doteraz vytvoril (nie kredity ani transfery) Skúšal som viackrát, robí to stále, aj po reštarte programu.
Snáď moje postrehy trošku pomôžu.
Post's attachmentsChyba_persons_comment.JPG 123.95 kb, file has never been downloaded.
You don't have the permssions to download the attachments of this post.