Topic: Verzia 3.0

Priaznivcom programu RQ MONEY (a najmä verzie 3.0) odporúčam sledovať môj blog (iba v slovenskom jazyku), kde začínam uverejňovať priebeh prác na novom programe. Články dopĺňam o náhľady obrazoviek (z prostredia Windows aj Linux).
Vaše komentáre (aj tie kritické) sú veľmi vítané.
Slavomír

Re: Verzia 3.0

Myslim, ze je to len zaciatok a treba si urcite pockat na finalnu verziu.

Zatial len zo screenshotov - vizualne sa dobre divalo v starej verzii na opticke rozdelenie riadkov, kde sa striedali 2 farby pre lepsi kontrast. Okrem toho to zanechavalo aj taky privetivejsi dojem programu.

Ako to bude s verziou 3.x? Bude databaza prenositelna z 2.4.1 komplet?

loktibrad wrote:

Myslim, ze je to len zaciatok a treba si urcite pockat na finalnu verziu.

Úplne s tým súhlasím. smile

loktibrad wrote:

Zatial len zo screenshotov - vizualne sa dobre divalo v starej verzii na opticke rozdelenie riadkov, kde sa striedali 2 farby pre lepsi kontrast. Okrem toho to zanechavalo aj taky privetivejsi dojem programu.

Aj keď je to len vizuálny doplnok a v prvom rade mi ide o funkčnosť programu, tento doplnok tam určite bude (aspoň vo Windows verzii). Linux tieto riadky akosi odmieta vyfarbiť, ale veľa času som tomu nevenoval, pretože sa zameriavam na aktuálne dôležitejšie časti programu.

loktibrad wrote:

Ako to bude s verziou 3.x? Bude databaza prenositelna z 2.4.1 komplet?

Dúfam, že áno. Urobím pre to všetko.

Zdravím Slávik, ako som myslím voľakedy ponúkol, rád nejako pomôžem pri testovaní a spätnej väzbe verzie pre MacOS. Dlho sa teším, že raz nebudem musieť používať RQ Money formou  "windows" verzie zbundlovanej pre MacOS ale priamo vo verzii portovanej na Mac. [:)].

albertoto wrote:

rád nejako pomôžem pri testovaní a spätnej väzbe verzie pre MacOS.

Ďakujem za pomoc. Dá sa Ti nainštalovať Lazarus so všetkým, čo k tomu treba?
Keď budeš mať funkčné prostredie Lazarusu, viem Ti poslať aktuálne zdrojové kódy na skompilovanie pre MacOS... smile
Má to ešte ďaleko do nejakej prvej testovacej verzie, ide skôr len o vyskúšanie funkčnosti pre MacOS...

Dá sa Ti nainštalovať Lazarus so všetkým, čo k tomu treba?

Je fakt, že nie som vývojár a nepíšem aplikácie. Keď som zistil, čo všetko musím nainštalovať, trochu mi opadol optimizmus...

Ale aktuálny výsledok: Mám Lazarus s doinštalovaným Compilerom, FPC sourcammi (tie vyžadovali inštaláciu celého vývojového jabĺčkového prostredia Xcode s Command Line Tools-ami , čo je asi 8-9 GB stiahnutých inštalačiek). Okrem debuggera. Potrebujem ho?
Printscreen stavu inštalácie je TU

Priznám sa, že netuším, čo všetko treba na nainštalovanie Lazarusu na MacOS. Pre Windows aj Linux stačí obyčajný Lazarus s FPC (a zrejme aj FPC-SRC). To spolu nemá viac ako 335 MB (viď stránka na stiahnutie). Na tej stránke je to aj s návodom.
Tie 8 - 9 GB dodatky sú podľa mňa voliteľné (a nie nevyhnutné).
Podľa screenshotu to vyzerá, že Lazarus je pripravený, stačí už len písať programy a potom kompilovať ... smile

8 (edited by albertoto 2018-09-07 09:11:05)

Inštalácia FPC k Lazarusu bola neoblomná. Nešla ďalej, kým vraj nebudem mať nainštalovaný Xcode yikes. Nevadí, neriešme. Je to pripravené smile.

OK, ozvem sa cez e-mail.
Ďakujem za pomoc.

Pozvánka na testovanie úplne novej verzie RQ Money v. 3.0.0:

https://www.rqmoney.eu/beta/rqmoney_about.png

Teším sa na testovanie.

hustý, to jsem tedy nečekal. co bude nového?
Mimochodem, hezké vánoce Sláviku a pěkný nový rok v rámci možností, které tato doba dává.

Petr M. wrote:

hustý, to jsem tedy nečekal.

Priznám sa, že som to nečakal ani ja. smile

Verziu 2.4.4, ktorá bola tesne pred dokončením, sa mi nedarilo nijako dokončiť. Nerozumel som tomu, nech som sa snažil akokoľvek. Mierne znechutený som myslel, že som s programom skončil. Dal som si pauzu a skúsil sa vrátiť k rozrobenej verzii 3.0. A zrazu šlo všetko samé od seba. Posledné 3 mesiace boli celkom intenzívne, program nadobúdal konkrétnu podobu.

Petr M. wrote:

co bude nového?

Tých zmien bude viacero (včítane vizuálnych). Teraz uvediem len tie podstatné:
- program bude úplne freeware, nebudú žiadne licenčné kľúče a obmedzené funkcie. Portable funkcia zostáva;
- program je už teraz pre Windows aj Linux, ak budú priaznivé okolnosti, aj pre OSX;
- kategórie boli doteraz možné len v podobe podkategórií. Teraz si užívateľ môže vybrať používanie len kategórií alebo kategórií s podkategóriami (týkať sa to bude potom aj rozpočtu);
- vloženie nového transferu (presunu) bolo doteraz spoločné pre príjem aj výdaj. Po novom užívateľ zadáva osobitné údaje pre príjem a osobitne pre výdaj;
- pribudol ešte jeden zoznam Štítky (Tags), takže si užívateľ môže spájať viaceré kategórie pomocou štítkov dohromady (napr. štítok DOVOLENKA 2020 môže užívateľ nalepiť na výdaje spojené s touto dovolenkou - napr. na dopravu, nákup stravy, ošatenia a pod.;
- vymazanie transakcie je teraz bezpečné - vymazaná transakcia skončí v Odpadkovom koši. V prípade vymazania transakcie omylom je možné ju kedykoľvek vrátiť z odpadkového koša späť. Je vhodné občas odpadkový kôš aj vysypať (vyčistiť) - rovnako ako sa to robí aj doma smile;
- hromadná oprava transakcií umožní opraviť všetky polia naraz (doteraz sa dalo opraviť hromadne len jedno pole);
Stačí to na začiatok?

Petr M. wrote:

Mimochodem, hezké vánoce Sláviku a pěkný nový rok v rámci možností, které tato doba dává.

Petře, ďakujem krásne.
Podobne prajem veselé a pohodové Vianoce Tebe i všetkým užívateľom v kruhu rodiny.
Schválne som zvolil dátum 25.12.2020 na vydanie testovacej verzie - ako malý vianočný darček pre všetkých užívateľov.

NEMÁM SLOV, PERFEKTNÍ !!!!!
Slavik pěkné klidné vánoce a hlavně lepší rok 2021 než byl tento letošní již odcházející.
Miloslav.

Prosím, prečítajte si pozorne ešte pred samotným testovaním verzie 3.x nasledovné dôležité pokyny:

Verzia 3.x je úplne nová verzia (kompletne prepísaná), nemá nič spoločné s verziu 1.x alebo 2.x.
Z tohto dôvodu:
- nemiešajte verziu 3.x medzi nižšie verzie (súbory rozbaľte do úplne nových adresárov a tam testujte),
- neotvárajte vo verzii 3.x databázy vytvorené v nižších verziách (ono by sa to ani nemalo podariť, ale radšej tu dávam to varovanie)
- táto beta verzia 1 je stále vysoko NESTABILNÁ. Môže kedykoľvek zhavarovať, príp. sa zaseknúť. Je dobré v takom prípade opakovať postup na overenie a potom tento postup (najlepšie aj s náhľadom) poslať buď na toto diskusné fórum do tohto vlákna alebo e-mailom (e-mail je uvedený v programe).
- zatiaľ mám pripravené verzie pre Windows (64-bit) a Linux (aj to obidve len v angličtine). Preklady som nestihol. Skúsený užívateľ RQ Money by však nemal mať problém s ovládaním. smile
- verzia pre Linux vyžaduje mať už pred spustením programu nainštalovaný program SQLITE. Ak ho užívateľ nemá, program by sa nemal spustiť, resp. sa spustí s chybovou hláškou)
- funkcie, ktoré nie sú plne funkčné, som zneprístupnil (hoci ikonky vidno, sú nedostupné)
- jediná nefunkčná vec, ktorá je sprístupnená, je práca so štítkami (Tags). Toto som nestihol do tejto testovacej verzie dokončiť (dajú sa napĺňať len zoznamy, ale nie spájať štítky s transakciami).
- oprava záznamu bola v pôvodnom programe cez kláves ENTER. Táto verzia je nastavená na kláves SPACE (medzerovník). Ak by to veľmi vadilo, viem to zmeniť naspäť.

Je možné, že do textu vyššie pridám neskôr ešte ďalšie dôležité veci, ktoré mi napadnú.

Vopred ďakujem za pomoc pri testovaní, hľadaní chýb a vylepšovaní programu.

Ahoj Slavomír, ďakujem za krásne prekvapenie v podobe verzie 3 smile
Stiahol som, spustil vo Win7 64 bit. Zatiaľ sa len zoznamujem, no prvá zanedbateľná chybička, čo som zistil je, že nefunguje tlačidlo EXIT v okne PAYEES. Zavretie okna krížikom, alebo Esc funguje.
Ak chceš chyby reportovať do iného vlákna, kľudne môj príspevok presuň. Dík.

Ahoj Braňo,
vďaka za info, chybu som opravil. Súčasne som aj ja ešte našiel viacero chýb, ktoré som opravil a pridal nejaké vylepšenia (automatické načítanie posledného súboru). Pred prvým spustením je vhodné vymazať starý súbor RQM.INI.
Beta verziu 2 zo dňa 26.12.2020 môžete sťahovať na pôvodnom mieste hore.

Ďalšia drobnosť. Keď človek pridáva, alebo edituje transakciu dá sa posúvať medzi položkami buď Enter-om, alebo Tab-om. Ten Enter mi funguje všade, ale Tab nefunguje z poľa Amount. Z neho na ďalšie pole sa musí človek presunúť Enter-om.

Slavomír plánuješ do tejto verzie zahrnúť aj editáciu klávesových skratiek? Lebo mňa by potešilo mať rovnaké skratky ako vo verzii 2.xxx. Díkes smile

19 (edited by albertoto 2020-12-26 20:24:14)

Ahoj Slavomír,
všetko dobré želám, pekné Vianoce a najmä čo najviac zdravia. Zároveň ďakujem za úsilie a vypustenie beta verzie 3.0.0.

Trošku ma nemilo prekvapila nemožnosť naimportovať kópiu mojej testovacej databázy, vytvorenej z reálnej. Asi chápem, že tak ďaleko ešte nie sme, len tým pádom neviem porovnať mnou využívané funkčnosti, používané vo verzii 2.4.3. Nevadí.
Vytvoril som teda jednoduchú novú databázu, pár osoôb, pár kategórií, účtov, 2 meny,... 

Zatiaľ som narazil na nasledovné:
1) Zatiaľ som dokázal zadať len kredit na nejaký účet. Debet (z nejakého účtu) mi to nijako neumožňuje. Ani po INSERTe. Iba zadať kredit (na nejaký účet).
Trochu sa hľadám v zadávaní transakcie (chýbajú mi osobne tlačítka novej transakcie, kópie transakcie, atď., ako aj prípadné odkliknutie nejakého tlačítka OK pri zadávaní transakcie. Chápam, že ENTER je to isté, ale zvyk je zvyk). Asi to je zámer na zjednodušenie zadávania transakcií.
P.S. Oprava, reštartol som aplikáciu, už to ide. Asi sa to len zaseklo smile

2) Všimol som si drobný diskomfort pri zadávaní viacerých kategórií a podkategórií. Mám napríklad hlavné kategórie BYT, OBLEČENIE, INÉ, POTRAVINY, VZDELANIE, ZDRAVIE. Pre kategóriu VZDELANIE zadám podkategóriu napríklad "jazyky". Fajn. Keď chcem zadať ďalšiu podkategóriu pre VZDELANIE, napr. "krúžky", vo výberovom okne priradenia hlavnej kategórie mi automaticky nastaví prvú zo zoznamu, t.j. BYT a nie VZDELANIE, hoci som bol na nej naposledy nastavený. Čiže bolo by super, keby zostala nastavená naposledy zvolená hlavná kategória.

3) Transakcia Transfer
Neviem, aký bol dôvod, rozdeliť na záložky From account a To accout. Pri transfére mi to nedáva logiku nastavovať popis, sumu, osobu,.. 2x. Schválne som to skúsil, napr. "Výber kartou" z osobného účtu do Hotovosti, z účtu som zadal 200 EUR a Na účet som nechal 0 EUR. Zapísalo mi to! Toto asi nie je dobré. V pôvodnej ostrej verzii zadám transfer, popis, sumu, kto, z akého účtu na aký atď a urobí mi automaticky 2 zápisy, jeden + a druhy -.

Brano wrote:

Ďalšia drobnosť. Keď človek pridáva, alebo edituje transakciu dá sa posúvať medzi položkami buď Enter-om, alebo Tab-om. Ten Enter mi funguje všade, ale Tab nefunguje z poľa Amount. Z neho na ďalšie pole sa musí človek presunúť Enter-om.

Slavomír plánuješ do tejto verzie zahrnúť aj editáciu klávesových skratiek? Lebo mňa by potešilo mať rovnaké skratky ako vo verzii 2.xxx. Díkes smile

Dnes som vydal novú testovaciu verziu 3, ktorá opravuje kláves Tab v poli Amount.
Vlastné klávesové skratky plánujem pridať. Stiahnuť sa dá z pôvodného príspevku.

albertoto wrote:

všetko dobré želám, pekné Vianoce a najmä čo najviac zdravia. Zároveň ďakujem za úsilie a vypustenie beta verzie 3.0.0.

Ďakujem, más pravdu, zdravie je v dnešnej dobe najcennejšie. Prajem Tebe i ďalším užívateľom takisto pevné zdravie (a tiež trochu strpenia s touto testovacou verziou smile).

albertoto wrote:

Trošku ma nemilo prekvapila nemožnosť naimportovať kópiu mojej testovacej databázy, vytvorenej z reálnej. Asi chápem, že tak ďaleko ešte nie sme, len tým pádom neviem porovnať mnou využívané funkčnosti, používané vo verzii 2.4.3. Nevadí.
Vytvoril som teda jednoduchú novú databázu, pár osoôb, pár kategórií, účtov, 2 meny,...

Možno som mal začať uvedenie tejto testovacej verzie úplne od začiatku s tým, že ide len o funkčný koncept či model. Mojim zámerom bolo vytvoriť funkčný základ programu, testovaním odladiť všetky chyby či doplniť všetky dobré vylepšenia a až potom postupne doplniť zvyšné moduly (import, export, finančné nástroje a pod.). Preto som sa rozhodol vydať túto testovaciu verziu. Nakoľko je v nej aj veľa noviniek, ktoré som už prezentoval v minulom príspevku, chcel som vám ich tiež predstaviť (aby ste sa s nimi oboznámili). Cítim sklamanie a nedivím sa mu. Nie je to však pre mňa (a myslím, že pre nikoho) jednoduché vytvoriť úplne od základu špičkový program plne nabitý funkciami. Aj programy verzie 1.x a 2.x vznikali postupne pridávaním nových funkcií či modulov. Preto prosím o strpenie.

albertoto wrote:

1) Zatiaľ som dokázal zadať len kredit na nejaký účet. Debet (z nejakého účtu) mi to nijako neumožňuje. Ani po INSERTe. Iba zadať kredit (na nejaký účet).
Trochu sa hľadám v zadávaní transakcie (chýbajú mi osobne tlačítka novej transakcie, kópie transakcie, atď., ako aj prípadné odkliknutie nejakého tlačítka OK pri zadávaní transakcie. Chápam, že ENTER je to isté, ale zvyk je zvyk). Asi to je zámer na zjednodušenie zadávania transakcií.
P.S. Oprava, reštartol som aplikáciu, už to ide. Asi sa to len zaseklo smile

Už predtým som varoval, že sa táto verzia môže správať nestabilne. Neviem, či používaš OSX alebo Windows, v každom prípade ak by sa to opakovalo, uvítal by som info, či sa to opakuje pravidelne resp. po nejakej udalosti (aby som to vedel nasimulovať u seba a opraviť).

albertoto wrote:

2) Všimol som si drobný diskomfort pri zadávaní viacerých kategórií a podkategórií. Mám napríklad hlavné kategórie BYT, OBLEČENIE, INÉ, POTRAVINY, VZDELANIE, ZDRAVIE. Pre kategóriu VZDELANIE zadám podkategóriu napríklad "jazyky". Fajn. Keď chcem zadať ďalšiu podkategóriu pre VZDELANIE, napr. "krúžky", vo výberovom okne priradenia hlavnej kategórie mi automaticky nastaví prvú zo zoznamu, t.j. BYT a nie VZDELANIE, hoci som bol na nej naposledy nastavený. Čiže bolo by super, keby zostala nastavená naposledy zvolená hlavná kategória.

Diskomfort som opravil, dnešná testovacia verzia č. 3 Ti ponúkne už posledne vloženú kategóriu (a nie v abecede prvú ako doteraz). Program bol (a ešte stále je) šitý horúcou ihlou, takže na takéto vychytávky nebol ešte čas. Práve takéto info z testovania mi pomáha doladiť program tak, aby bol pre užívateľa čo najlepší.

albertoto wrote:

3) Transakcia Transfer
Neviem, aký bol dôvod, rozdeliť na záložky From account a To accout. Pri transfére mi to nedáva logiku nastavovať popis, sumu, osobu,.. 2x. Schválne som to skúsil, napr. "Výber kartou" z osobného účtu do Hotovosti, z účtu som zadal 200 EUR a Na účet som nechal 0 EUR. Zapísalo mi to! Toto asi nie je dobré. V pôvodnej ostrej verzii zadám transfer, popis, sumu, kto, z akého účtu na aký atď a urobí mi automaticky 2 zápisy, jeden + a druhy -.

Tu sa musím ospravedlniť za nedorozumenie, ktoré som vlastne nestihol ani vysvetliť ani celkom doprogramovať. Pôvodne (v programe verzie 2.x) sa presun (transfer) zadával iba v jednom okne (kde boli polia z účtu a na účet vedľa seba). Ostatné polia boli spoločné pre obidva zápisy (na čo sa viacerí užívatelia sťažovali, že pri presune v inej mene dochádza k inej sume a neraz aj dátumu).
Preto verzia program 3.x ponúka zadanie presunu pomocou dvoch zápisov - samostatne pre presun z účtu a samostatne pre presun na účet. Ak užívateľ zadá polia v záložke Z účtu a prepne sa na záložku Na účet, dnešná verzia č. 3 mu už ponúkne v záložke Na účet už rovnaké polia, aké mal vyplnené v záložke Z účtu. V záložke Na účet si môže (aj nemusí) zmeniť sumu, dátum, alebo ostatné polia. Musí tam však nastaviť pole Na účet, ktoré nebude vopred nastavené.
Takto vysvetlené je to možno trochu komplikované, verím však, že to po dnešnej verzii bude pre užívateľa lepšie.

Dodatok1:
Ešte sa vrátim ku klávesovým skratkám z minulého príspevku:
Každý záznam je možné uložiť (ak sú vyplnené všetky polia) aj skôr klávesovou skratkou [SHIFT][ENTER]. V ďalšej testovacej verzi pridám ku každému tlačidlu ULOŽIŤ aj nápovedu (Hint) o tejto praktickej klávesovej skratke.

Ďakujem za opravu chybičiek, skratky veľmi používam (aj tú Shift + Enter). Prejavuje sa u mňa trošku väčšia chybička.

Keď vytvorím novú transakciu ako Transfer (Presun), vyplním všetky potrebné kolónky a potvrdím, tak program ukáže oba pohyby (Z účtu, aj Na účet). Keď však chcem vytvoriť z transakcie Debit transakciu Transfer a vyplním všetky kolónky, tak sa po potvrdení v hlavnom okne zobrazí len transakcia Debit (so zmenenou farbou ikonky z červenej na žltú), no prichádzajúca transakcia sa neobjaví.

23 (edited by pejzlmiloslav 2020-12-27 13:43:07)

Převádím peníze z banky na pokladnu (transfer). Zvolím ADD SINGLE, vyplním TYPE debit, ACCOUNT banka, datum nastaven, AMOUNT vyplním částku, CATEGORY vyplním Transfer, vyplním person, PAYEE vyplním POKLADNA, uložím SAVE. Zapíše se mi   minus částka z banky. Znovu zvolím ADD SINGLE, vyplním TYPE credit, ACCOUNT pokladna, datum nastaven, AMOUNT vyplním částku, CATEGORY vyplním Transfer, vyplním person, PAYEE vyplním pokladna, uložím SAVE. Zapíše se mi plus částka v pokladně. Minus částka v bance je červeně. V SUMMARY se zapíše CREDITS i DEBITS správně. Pokud zvolím ve filtru BANKA je zapsán správně odečet. Zvolím ve filtru POKLADNA a je správně zapsán příjem. Jakýmkoliv jiným způsobem jsem to nedokázal. Když nastavím ve FILTRU transfer, není zapsáno nic. Není ani pohyb v SUMMARY. Zlatá dvojka, jedním oknem INSERT bylo vše vyřešeno.
V tomto případě nechápu proč jsou v části SUMMARY uvedeny kolonky TRANSFERS (+) a TRANSFERS (-). Zmíněný transfer se zapisuje do kolonek CREDITS a DEBITS. Mě to hrozně mátlo.

Miloslav,
jedným klikom INSERT vyriešiš presun financií z jedného účtu na druhý aj teraz (ak máš testovaciu verziu č. 3).
Rovnako ako vo verzii 2.x je potrebné zadať typ TRANSFER (a nie, ako píšeš DEBIT pri platbe z účtu a CREDIT pri platbe na účet).
Rovnako ako vo verzii 2.x musíš zadať dva účty - v záložke From account (Z účtu) a v záložke To account (Na účet).
Rovnako ako vo verzii 2.x musíš zadať ostatné polia (sumu, popis, osobu, partnera, ...). Ak to všetko zadáš v záložke From account (Z účtu) a prepneš sa na záložku To account (na účet) a vyplníš tu už len príjmový účet, údaje z týchto ostatných polí sa skopírujú do tejto záložky automaticky. Ak nepotrebuješ meniť ostatné polia, môžeš presun uložiť (zrýchlene klávesovou skratkou SHIFT+ENTER. Vytvoria sa dva zápisy, ale nie typu Credit či Debit, ale Transfer.
Vtedy sa Ti obe platby zobrazia aj v dolnom paneli SUMMARY v kolonke TRANSERS (+) a TRANSFERS(-).

Položky typu CREDIT slúžia len na príjem, typu DEBIT len na výdaj. Ani jedno neslúži na presun (z jedného účtu na druhý). Ospravedlňujem sa, ak som to predtým nesprávne vysvetlil.

25 (edited by albertoto 2020-12-27 18:51:05)

Tým, že poukazujeme len na chyby a nedostatky novej verzie, neznamená, že nechválim Slavomíra za doterajšie úsilie smile .

Slavik wrote:

Cítim sklamanie a nedivím sa mu.

Samozrejme chápem, že sa jedná o základ programu, vyvinutého v úplne novom prostredí a s iným konceptom. A že to bude chvíľu trvať a postupne sa pridajú zvyšné časti. To preto, že som rozpašmaný predošlými verziami big_smile a niektoré veci mi automaticky chýbajú.

Slavik wrote:

Neviem, či používaš OSX alebo Windows, v každom prípade ak by sa to opakovalo, uvítal by som info, či sa to opakuje pravidelne resp. po nejakej udalosti.

V súčasnosti používam a testujem na novom firemnom ntbk s Win10, ktorý je ďaleko výkonnejší ako môj 10,5 ročný Macbook s MacOS. Konverziu programu na MacOS budem skúšať až bude nejaká stabilná verzia.
Zatiaľ neviem presne povedať, pri akej činnosti niečo zamrzne. Skúsim odsledovať.

Slavik wrote:

Diskomfort som opravil, dnešná testovacia verzia č. 3 Ti ponúkne už posledne vloženú kategóriu (a nie v abecede prvú ako doteraz).

Super, vďaka za opravu. Chvíľu to fungovalo. Pridal som novú hlavnú kategóriu DROGÉRIA. Potom som chcel pridal novú podkategóriu pod INÉ. Keď som chcel pridať ešte jednu, tak už zas mi nastavilo hlavnú podkategóriu DROGÉRIA (už nie BYT) ale ani očakávanú INÉ yikes

Slavik wrote:

Ostatné polia boli spoločné pre obidva zápisy (na čo sa viacerí užívatelia sťažovali, že pri presune v inej mene dochádza k inej sume a neraz aj dátumu).

Ten transfer už funguje. Ale stále sa neviem zžiť, načo je niekomu toto rozdelené (viem, že koľko ľudí, toľko chutí)? Keď robím nejaký transfer, prevádzam jednu sumu, jedným popisom, jednu sumu, akurát možno 2 payee môžem zadať, ale jediná nutná rozdielna vec je ODNIEKADIAĽ - NIEKAM. Súhlasím s

pejzlmiloslav wrote:

Zlatá dvojka, jedním oknem INSERT bylo vše vyřešeno.

Presne tak, jedno okno, akurát 2 účty pod sebou ODKUAĹ-KAM a bolo vymaľované. Možno iní používatelia majú iný názor, ale ja takú potrebu nemám a rozdelenie na 2 záložky mi pripadá skomplikovanie a nadbytočné preklikávanie.

Okrem toho som narazil v BETA 3 verzii na pár vecí:
4) Napríklad pri zadávaní niektorých popisov/komentov k napr. zadaniu nového Payee pri uložené vyhodí chybovú hlášku (viď obr). U niektorých nie. Neviem prečo.
Zároveň je na obrázku vidieť drobnú vizuálnu nedokonalosť. Všetky popisy filtrov alebo polí pri zadávaní transakcie sú trošku nižšie, akoby mierne zasunuté za každé pole.

5) Pri filtrovaní transakcií mi
* nesprávne filtruje podľa sumy (napr. dám zobraz >20 a <80 a nezobrazí nič, ani transakciu 25 €, ani 50€; keď zadám len <100, tak zobrazí aj 120€, 150€,...
* nefiltruje transakcie podľa vybraného tagu

6) Nesprávne priraďovanie tag-ov.
Síce si písal, že to nie je ešte funkčné, ale všimol som si nasledovné správanie: Vytvoril som debetnú transakciu "Darček detisku". Keď sa nastavím na túto transakciu a priradím jej pripravený tag "Vianoce 2020", tak tento tag priradí automaticky všetkým debetným transakciám, ktoré som doteraz vytvoril (nie kredity ani transfery) yikes Skúšal som viackrát, robí to stále, aj po reštarte programu.

Snáď moje postrehy trošku pomôžu. smile

Post's attachments

Chyba_persons_comment.JPG 123.95 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.