Pokial sa nemylim, tak kluc je viazany na disk. Preto Slavik aj navrhoval, ze mozes pouzit USB klucenku, lebo by to bolo viazane na konkretnu flashku. V minulosti sa este hovorilo aj o tom, ze ak uzivatel migruje na iny disk, tak zdarma ma celkovo 5 klucov. Chapem to tak, ze to Slavik nemyslel paralelne.
Lepsie by to bolo ako full portable aplikacia. Je to program pre domace uctovnictvo a neni to nieco, co by bola nejaka rozsirena masovka. Su rozne druhy podobneho software, dokonca plne zdarma, pripadne Excel. Ak uz si to niekto kupi, je IMHO zbytocne to obmedzovat na disk, ci pocitac.
Co sa tyka toho, kedy prijdes o licenciu:
- po vymene PC, lebo tam uz pravdepodobne budes mat iny disk. Ibaze by si ho tam dal.
- po vymene disku urcite
- imho po formate o to neprijdes, ak to mas odzalohovane. Ale prijdes o to, ak by si menil velkost particie.
Myslim, ze je to viazane na disk s konkretnou particiou. Je vsak moznost aj, ako to urobit legitimne full portable. Myslel by som, ze ako IT pracovnikovi by ti uz samemu doslo aj ako je to mozne prevadzkovat full portable. Napisal by som to tu aj verejne, ale s uctou k Slavikovi tak robit nebudem.
Petr M. wrote:Ahoj Sláviku,
jen abych se zorientoval v té licenční politice. Teď jsem totiž v situaci, kdy díky náhlé absenci nemožnosti zapisovat plánované platby mám rozjetá téměř všechna data.
Kolik klíčů tedy uživatel dostane po zaplacení poplatku? V anglické verzi webu píšeš o 5 klíčích, ve slovenské ta zmínka není.
Kde je tedy pravda a jak to funguje? Nemám problém zaplatit, ale mám problém s pochopení toho, co vlastně za to dostanu a jak budu moct dále fungovat s ohledem na to, co jsem psal v předchozím příspěvku.
Ty totiž nemáš licenční model per use, který by byl logický, ty dokonce nemáš ani per počítač, ale dokonce per disk což je pro mě naprosto nepochopitelné řešení. Větší extrém by už snad bylo jen navázání klíče na konkrétní disk a konkrétní složku.
Děkuji tedy za vysvětlení včetně toho, za jakých podmínek o klíč přijdu (výměna NB, disku, reinstalace, formát disku, apod.?). Nejsem běžný typ uživatele, na druhou stranu nepamatuji, kdy naposledy jsem měl takový problém pochopit licencování SW.