1 (edited by loktibrad 2019-11-26 16:02:44)

Topic: 2.4.3

Zatial najdena iba drobna chybicka, ked je nastavene ukladanie filtrov. Tyka sa funkcie "Nastavit vsetky naposledy pouzite filtre".

Nastavim si mesiac napr. November 2019. Ked program zavriem, prihlasi ma to spravne nastavene na Novembri. Ak vsak prekliknem napr. miesto mesiaca na Den, kludne mozem medzi nimi prepinat a zobrazuje to spravne bud Den, alebo November. Ked teda nastavim filter na Den a zavriem program, tak po spusteni uz v mesiaci je nastaveny Januar 2019.

Re: 2.4.3

loktibrad, vďaka za info. Cez víkend sa na to pozriem a opravím.

Nova chybicka - pri zadavani udajov cez viacnasobnu transakciu F2 je vlavo ucet. Nefunguje v nom vyhladavanie podla pismen. Po stlaceni pismena sa filter uctov zavrie. Na jednoduchej transakcii F1 je rozbalovanie uctov s vyhladavanim OK.

4 (edited by pejzlmiloslav 2019-12-02 10:41:05)

U mne se tyto chyby neobjevují, program funguje bez problému. Podle popisu loktibrada, po uzavření programu a znovu spuštění naskočí aktuální datum, což je myslím v pořádku, pokud mám nastaveno také - vždy nastavit aktuální datum ve filtru. Když toto zaškrtnutí zruším, po spuštění program zobrazí filtr dle nastavení, jak měsíc, tak den. Vyhledávání dle písmen bez závad.
OS W10 HOME
TYP SYSTEMU 64
VERZE 1909
BUILD OS 18363.476

5 (edited by loktibrad 2019-11-30 18:05:22)

Na rovnakom hardware som nabootoval rozne systemy:

Windows XP-32bit SP3 x86           - obe chyby sa prejavuju.
Windows 10-x64 ver 10.0.10586  - obe chyby sa prejavuju.
Windows 8-x64   ver   6.2.9200    - obe chyby sa prejavuju.

Bez ohladu na nastavenie, ci mam zaskrtnute vzdy nastavit aktualny datum vo filtri, chyby sa prejavuju - ak program ukoncim-zavriem aj  s filtrom, kde je tabulator nastaveny na mesiac a rok, vtedy korektne po spusteni a otvoreni databazy zobrazi ten isty mesiac a rok. Pokial je zapnute nastavit vzdy aktualny datum vo filtri, prepne sa na druhy tab, kde nastavi sa na aktualny datum, ale ked prepnem na tab do filtra mesiac a rok, uz tam nesvieti posledny aktualny mesiac, ale januar 2019.

Vyskusal som to aj na demo databazach, robi to rovnako. Resetoval som aj inicializacny subor, detto.

Potvrdzujem obidve chyby. Opravil som ich, budú dostupné pri najbližšej testovacej verzii.

7 (edited by pejzlmiloslav 2019-12-02 16:26:03)

PRO UPŘESNĚNÍ: TESTUJI NA:

WINDOWS 10 HOME - x64 verze 1909
Build operačního systému 18363.476

Ano chyba leden 2019 se projevuje i u mne.

8 (edited by loktibrad 2019-12-04 20:42:25)

Dalsia chybicka:

ked zadavam viacnasobnu transakciu cez F2, tak si program po pridani zaznamu nepamata posledne pouzitu kategoriu. Hadze tam vzdy prvu v zozname.

DOPLNENE - este jedna chybicka, asi to suvisi spolu:

A este v danom menu F2 pri viacnasobnej transakcii - ak je uz nahodeny nejaky zaznam /a neni to ulozene/ a dam kopiu transakcie, urobi chybne duplikat - nehodi tam rovnaku pouzitu kategoriu, ale zase prvu kategoriu v zozname.

DOPLNENE do tretice:
ak dam v danom menu F2 pri viacnasobnej transakcii - ak je uz nahodeny nejaky zaznam, opravu tohoto zaznamu, neukaze tam ulozenu kategoriu, ale hadze tam prvu kategoriu.

loktibrad, za tieto informácie o chybách som vždy vďačný. Cez víkend ich opravím (treba si ale počkať na najbližšiu testovaciu verziu).
Aktuálne prerábam funkciu importu CSV a TXT súboru - doteraz nebolo možné importovať presuny, rovnako sa nedali nastaviť viaceré účty pre import. Verím, že tieto vylepšenia pomôžu viacerým užívateľom.

10 (edited by loktibrad 2019-12-09 19:54:30)

loktibrad wrote:

Dalsia chybicka:

ked zadavam viacnasobnu transakciu cez F2, tak si program po pridani zaznamu nepamata posledne pouzitu kategoriu. Hadze tam vzdy prvu v zozname.

DOPLNENE - este jedna chybicka, asi to suvisi spolu:

A este v danom menu F2 pri viacnasobnej transakcii - ak je uz nahodeny nejaky zaznam /a neni to ulozene/ a dam kopiu transakcie, urobi chybne duplikat - nehodi tam rovnaku pouzitu kategoriu, ale zase prvu kategoriu v zozname.

DOPLNENE do tretice:
ak dam v danom menu F2 pri viacnasobnej transakcii - ak je uz nahodeny nejaky zaznam, opravu tohoto zaznamu, neukaze tam ulozenu kategoriu, ale hadze tam prvu kategoriu.

Upresnenie k chybam. Zda sa, ze tieto chyby sa neprejavuju vzdy. Len ak bola posledna transakcia v zozname transakcii PRESUN.

Pokial bola posledna transakcia v zozname transakcii, prijem alebo vydaj a clovek chce cez F2 pridat hromadnu transakciu, potom sa chyby neprejavia. Ak bola posledna transakcia v zozname transakci PRESUN, chyby sa prejavia. Tak isto staci po transakciach VYDAJ, alebo PRIJEM v F1 bez ulozenia prepnut typ transakcie na PRESUN a uz to v F2 blbne u kategorii ako bolo pisane.

Este raz DOPLNENIE:

zda sa, ze ta chyba sa viaze viac na F1, jednoduchu transakciu. Ak bola robena cez F1 posledna transakcia ako presun a cez F2 sa mohlo aj niekolkokrat pridavat stale PRIJEM, ci VYDAJ, potom pri zadani novej transakcie, je stale u F1 pouzity ako posledny presun a pokial sa ten nezmeni na nieco ine - napr. VYDAJ, ci PRIJEM, tak to stale blbne, ako bolo popisovane.

11 (edited by agentsvr 2020-01-21 12:39:28)

EDIT: Tak jsem zjistil, že tu chybu udělá, když označím VŠECHNY transakce v okně. Tzn. Stačí jednu transakci vynechat a export do všech formátů již funguje.

Zdravím, nefunguje mi export do XLS a CSV souborů. Není tam nějaká limitace v počtu položek nebo něčeho jiného?
Vyhodí to tuto hlášku u csv. u XLS je kod jiný.

Post's attachments

csv export.PNG
csv export.PNG 47.97 kb, 1 downloads since 2020-01-20 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

agentsvr wrote:

Zdravím, nefunguje mi export do XLS a CSV souborů. Není tam nějaká limitace v počtu položek nebo něčeho jiného?

agentsvr, vďaka za hlášku. S exportom do CSV a XLS som už dlho nerobil (dá sa povedať, že roky smile) a nikto sa nesťažoval. U mňa tento export funguje bez problémov (aj po označení všetkých transakcií), rovnako mám hlásenie od iných užívateľov, že všetko funguje. V exporte nie je žiadny limit na počet transakcií.

Moje otázky:

• Ktorá verzia programu to spôsobuje?

• Ide o export bežných transakcií z hlavného okna - záložka Transakcie? Alebo sumárnych? Alebo z inej záložky (Štatistika? Sumarizácia X?)

• Nepomôže vymazanie súboru RQMONEY.INI?

• Je pri exporte zapnutý nejaký filter?

Vďaka za doplňujúce informácie.

Slavik: Děje se to v poslední, ale i ve verzi z prosince 2016 - Blbne to v exportu běžných transakcí z hlavního okna - záložka transakce (pouze u mé hlavní databáze, která má 7k transakcí, v menších databázích to funguje v pořádku)
Vymazání souboru RQMONEY.INI nepomohlo. I když neudělám žádné vlastní nastavení, tak při exportu všech položek, dělá stále stejnou chybu.
Při exportu nemám zapnutý žádný filtr.
Chybové hlášení se také ukazuje, když chci exportovat graf to pdf souboru.

Děkuji

Ak funguje export CSV a XLS pri iných databázach, potom je zrejme chyba v hlavnej databáze.
Môže mať poškodené nejaké indexy, ale skôr podozrievam nejaký nevhodný textový znak v transakcii (napr. "", príp. iný znak).
Moja rada: vojdi do SQL zóny a tam si zadaj vlastný príkaz SELECT * FROM DATA
Stlač tlačidlo VYKONAJ. Výsledný text je potrebné skontrolovať na prítomnosť znaku •, prípadne na vizuálne hľadanie chyby.
Ak nič nepomôže, uvítam zaslanie tohto textu (alebo celej databázy) na moju e-mailovú adresu na testovanie, príp. opravu databázy.

Děkuju za radu. Jak ale poznám, jaké znaky jsou nevhodné? Používám všechno možné, ale "•" ne.
SQL příkaz jsem udělal, ale zobrazilo mi to všechny transakce. 7000 transakcí nemám šanci zkontrolovat. Asi jsem neporozuměl postupu, jak nevhodné znaky (které?) vyhledat.

Hezký den

agentsvr wrote:

Děkuju za radu. Jak ale poznám, jaké znaky jsou nevhodné? Používám všechno možné, ale "•" ne.
SQL příkaz jsem udělal, ale zobrazilo mi to všechny transakce. 7000 transakcí nemám šanci zkontrolovat. Asi jsem neporozuměl postupu, jak nevhodné znaky (které?) vyhledat.
Hezký den

Uvedený text sa ťažko kontroluje v takomto "surovom" tvare. Skús celý tento text skopírovať a vložiť do Excelu. Tam je na to funkcia na prevod textu do stĺpcov. Potom sa oveľa ľahšie overujú všetky záznamy. Rýchlo sa dá nájsť napr.
- zlý (poškodený) formát čísla či dátumu
- opakovanie ID záznamov (to sa deje v prípade poškodenia indexov)
- chýbajúce polia v stĺpcoch
a pod.

Pro agentsvr:
Nevím, ale nebylo by jednodušší stávající databázy uložit jako zálohu mimo RQMONEY a od 1.1.2020, nebo od 1.2.2020 založit úplně novou? To hledání je mravenčí práce. Taky jsou různé reakce na export do Libre Office, Microsoft Office, Acrobat Reader, PDF XCHANGE - VIEWER, PDF XCHANGE - EDITOR  atd... Proto je někdy složité domluvit se na dálku na odstranění chyby.

Mozno by slo urobit aj kopiu celej databazy a potom robit pokusy.

- vymazat prvu polovicu zaznamov, otestovat chybu.
- vymazat druhu polovicu zaznamov, otestovat chybu.

V jednej polovici sa najde chyba a tak ju znova rozdelit, atd, atd. Po par rozdeleniach sa dojde na problemovy usek a najde sa zaznam, ktory vadil.

agentsvr wrote:

Hezký den

Robi to aj na inom pocitaci? Nemoze byt chyba napr. v hardware, vadna RAMka? Na mojej databaze slo selektovat vsetko, export do XLS vyse 15000 zaznamov.

20 (edited by agentsvr 2020-01-31 12:34:09)

Děkuji za rady. Zkusil jsem vymazat z RQM všechny položky. Poté jsem dal vytvořit 1 novou transakci a tu dal exportovat. Opět to vyhodilo chybové hlášení viz výše. Každý pokus vyhodí stejné číslo chyby (ale pro každý formát exportu je jiné chybové číslo).

Moje nové zjištění:
1) Úplně stejně se to chová i na jiným počítači s win7
2) Po vymazání CELÉ databáze z RQM se stejně několik položek v SQL uchová. Chová se to jako "koš". Tzn. Tyto položky s jejich ID program nezobrazí, ale v SQL databázi jsou.

Takže program nezobrazí kompletní řadu ID, některá jsou vynechaná, protože visí "na půl" někde v databázy. Možná tohle dělá ten problém.

viz obrázek

EDIT:
Stále platí následující;
1) pokud je v programu viditelná pouze jedna položka, tak nejde exportovat;
2) pokud vytvořím další položku a obě označím pomocí CTRL+A a dám export, tak nejde exportovat
3) pokud mám tisíce položek v datab. a neoznačím je pomocí CTRL+A, ale jednu položku vynechám (shift+klik) a dám export tak export v pořádku proběhne. (netýhá se grafů v pdf, to blbne stále)

Post's attachments

ukázka chyby rqm.PNG 142.3 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

agentsvr wrote:

Po vymazání CELÉ databáze z RQM se stejně několik položek v SQL uchová. Chová se to jako "koš". Tzn. Tyto položky s jejich ID program nezobrazí, ale v SQL databázi jsou.

Skús použiť v SQLite zóne príkaz VACUUM. To by malo tento kôš vysypať (zmiznú vymazané položky z celej databázy).
Ak sa tak nestane, zrejme je tam nejaké poškodenie databázy ... V takom prípade odporúčam počkať na najbližšiu verziu, kde bude dopracovaná funkcia IMPORTU vyexportovaných položiek (transakcií) z RQ Money (včítane presunov) smile

Příkaz VACUUM jsem rovnou napsal, zobrazilo to prázdné okno, ale po zadání SELECT * FROM DATA se stejně ty smazané transakce zobrazily.

Jiná možnost, jak si ty transakce můžu smazat neexistuje?

Už to vidím, z csv vyexportovaného programem nefunguje zpětný import... Tak se těším na novou verzi.
Zatím tedy budu export obcházet dříve uvedeným způsobem.

23 (edited by loktibrad 2020-01-31 21:47:53)

agentsvr wrote:

Příkaz VACUUM jsem rovnou napsal, zobrazilo to prázdné okno, ale po zadání SELECT * FROM DATA se stejně ty smazané transakce zobrazily.

Jiná možnost, jak si ty transakce můžu smazat neexistuje?

Už to vidím, z csv vyexportovaného programem nefunguje zpětný import... Tak se těším na novou verzi.
Zatím tedy budu export obcházet dříve uvedeným způsobem.

Skus si stiahnut   https://sqlitebrowser.org/

Otvoris v nom databazu. Cez "Execute SQL" mozes zadat "delete from data". Vymaze vsetky transakcie v tabulke data. Potom das FILE/Compact database. Naozaj odstrani z databazy uz zmazane.

Alebo pouzijes:

delete from data where d_id < 500

Co zmaze z tabulky data vsetky ID zaznamy mensie ako 500. Podobne si nastavis cisla ID vascie, ci mensie, ako chces. A nakoniec das FILE/Compact database.

Samozrejme nesmies to aplikovat na sifrovanej databaze, tu musis mat desifrovanu.

ALEBO to skusis manualne s pomocou "Browse data". Oznacis si klasicky cez shift + mysi klik na zaciatok a koniec bloku a das  Delete record. Len je to tusim pomalsie ako cez prikaz. Nakoniec das este "Write Changes" a potom FILE/Compact database.

Po pokusoch natiahnes databazu do RQ Money a otestujes si, ci ti hadze chybu.