Topic: Sloupce: Zapínání/vypínání a sloupec "Datum zápisu"

1) Chybí mi možnost si jednoduše nastavit, které sloupečky "Datum, popis..." mají a nemají být zobrazeny. Některé mi k ničemu nejsou, ale schovat je nelze jinak, než stažením šířky do neviditelna. Funkční, ale nekomfortní, pak zas po dlouhé době nevím, co že to tam za sloupečky je/bylo.

2) Chybí mi sloupeček s datem a a případně časem (ale datum by mi stačilo) kdy byl zápis proveden. Pokud se mi po startu nabídne automatický zápis z plánovače plateb, tak ten mi vloží zápis k naplánovanému dni, ale toto datum je jiné, než kdy byl zápis do databáze skutečně proveden. Hůře se mi pak zjišťuje, které zápisy byly takto provedeny po startu programu (hlavně když těch účtů mám mraky) a který z těch zápisů je třeba poslední manuálně provedený (protože jsem dosud do účtu další manuální zápis neprováděl, ale než jsem se k tomuhle účtu přes další předchozí dostal, už fakt nevím, který zápis byl určitě poslední ruční záznam, abych si to dohledal v účtu a podíval se, jaké jsou od té doby změny, resp. co nemám zaznamenáno).

Díky.

Re: Sloupce: Zapínání/vypínání a sloupec "Datum zápisu"

MartinezZ wrote:

Chybí mi možnost si jednoduše nastavit, které sloupečky "Datum, popis..." mají a nemají být zobrazeny.

Nastavenie stĺpcov (skrytie/zobrazenie) by som rád dopracoval už v pripravovanej verzii 3.x. Zatiaľ to tam nie je, ale nemal by to byť problém dopracovať to tam.

MartinezZ wrote:

Chybí mi sloupeček s datem a a případně časem (ale datum by mi stačilo) kdy byl zápis proveden.

Uff, tak táto požiadavka je trochu špeciálna. Ak tomu dobre rozumiem, tak nie je ani tak problém, že chýba stĺpec s dátumom zápisu, ale že ten dátum by mal byť dátum z plánovača (kedy plánovaná platba vznikla) a nie pri prvom zápise tejto plánovanej platby do transakcií. Ak sa mýlim, kľudne ma oprav.

Slavik wrote:
MartinezZ wrote:

Chybí mi možnost si jednoduše nastavit, které sloupečky "Datum, popis..." mají a nemají být zobrazeny.

Nastavenie stĺpcov (skrytie/zobrazenie) by som rád dopracoval už v pripravovanej verzii 3.x. Zatiaľ to tam nie je, ale nemal by to byť problém dopracovať to tam.

MartinezZ wrote:

Chybí mi sloupeček s datem a a případně časem (ale datum by mi stačilo) kdy byl zápis proveden.

Uff, tak táto požiadavka je trochu špeciálna. Ak tomu dobre rozumiem, tak nie je ani tak problém, že chýba stĺpec s dátumom zápisu, ale že ten dátum by mal byť dátum z plánovača (kedy plánovaná platba vznikla) a nie pri prvom zápise tejto plánovanej platby do transakcií. Ak sa mýlim, kľudne ma oprav.

Ahoj, no právě že ne tak zcela.

- Mám nastaveny v plánovači nějaké platby, např. na 10.5. - OK
- 12.5. spustím RQM a po přihlášení na mě vyskočí okno s dodatečným odsouhlasením a potvrzením plateb, které by měly být zapsány k 10.5. - OK
- platby potvrdím s odpovídajícím datem zapsání na účtech, tedy 10.5. - OK

No a v RQM bych pak u seznamu transakcí u účtu potřeboval vědět, jaké platby byly tedy ty poslední, které jsem minule prováděl ručně a které již byly ty, které byly provedly na základě Plánovače plateb.

Rozuměj, platby si zanáším ručně, ale některé trvalé příkazy mám v Plánovači plateb. Když pak tyto platby skrze Plánovač po spuštění RQM zadám a při procházení účtů se pak dostanu k tomu, kam byly zapsány tyhle Plánované platby, potřeboval bych vědět, které platby jsem u účtu zpracovával ručně naposledy, abych si je pak v bankovnictví našel a pokračoval s ručním zapsáním těch následujících - a hodilo by se mi právě vědět tak i datum, kdy byl tan který zápis v RQM proveden skutečně - tedy že platby s datem provedení 10.5. byla ve skutečnosti do RQM zanesena až 12.5. a že bych se tam měl v bankovnictví zaměřit na pohyby mezi posledním ručním zápisem na účtu v RQM a tím před 10.5./12.5..

Jinak pak vždycky pátrám v záznamech RQM a bankovnictví, kde naposledy se pohyby shodují a od kdy které ještě v RQM nemám.

MartinezZ wrote:

...hodilo by se mi právě vědět tak i datum, kdy byl tan který zápis v RQM proveden skutečně - tedy že platby s datem provedení 10.5. byla ve skutečnosti do RQM zanesena až 12.5. a že bych se tam měl v bankovnictví zaměřit na pohyby mezi posledním ručním zápisem na účtu v RQM a tím před 10.5./12.5...

Ak chceš vedieť, kedy si plánovanú transakciu zapísal, dá sa to zistiť v histórii tejto transakcie (CTRL+H). Je to údaj, ktorý si treba vyhľadať (teda ho nemáš v hlavnej tabuľke transakcií), ale na druhej strane ho vieš rýchlo získať. Takéto niečo nestačí?