Mirek, ďakujem za postrehy. I keď sú to ozaj drobnosti, stálo by za to ich dopracovať. V Linuxe som len bežný užívateľ, tak budem potrebovať občas "postrčiť".
mirekspanko wrote:Do archivu s programem přidejte ikonu programu. Poslouží při vytváření zástupců na ploše nebo v menu Desktopové prostředí.
Stačí ICO, PNG alebo iný formát? Rozmer 256x256 px?
mirekspanko wrote:Konfigurační soubor *.ini by se měl volitelně ukládat do skryté složky .config/nazev-programu.
Osobne som zástanca čistého PC, t. j. ktoré súbory užívateľovi ponúknem, môže si ich aj sám vymazať (ak sa tak rozhodne). Takže najlepšie všetko v jednom adresári, aby sa to dalo zmazať rýchlo a ľahko (to som si odniesol ešte z OS Windows ). Myslím si, že ak si užívateľ rozbalí ZIP súbor niekam na disk, tak musí tam, kde sa dá zapisovať do databázy (a tým pádom aj do INI súboru).
V čom je výhoda uložiť INI súbor niekam do skrytej zložky? Aby to nemohol užívateľ editovať? Za mňa môže. Ak si to poškodí, jeho problém
Nie som proti, len by som musel zase niečo nové naštudovať. Zvažoval som vytvorenie balíka (deb či rpm), aj som to začal študovať, ale potom som to kvôli nedostatku času nechal. Som na celý program sám a venujem sa mu len vo voľnom čase, takže som rád, keď okrem záhrady, včelárenia a hubárčenia stihnem čo-to naprogramovať (aj tam sa musím ako samouk veľa vecí učiť - napr. obsluha grafov, virtuálnych tabuliek či jemnosti SQLite jazyka), obsluhovať webové stránky (včítane certifikátov) či vybavovať e-maily od užívateľov a tiež diskusné fórum. Budúci týždeň mrknem do tej dokumentácie k .appimage.
Detto ako predošlá odpoveď - musel by som si to naštudovať. Viem, že je pohodlnejšie, ak sa užívateľovi v Linuxe bude program aktualizovať automaticky a rád by som to tam aj dotiahol. Aktuálne opravujem chybičky verzie 3.3 a pridávam prvý report. To všetko počas dovolenky, inak by vydanie novej verzie trvalo oveľa dlhšie.
Osobne uvítam pomoc s distribúciou v Linuxe - ak mi viete poradiť, budem veľmi rád. Nech nemusím študovať ďalšie novinky.
P.S.: Ešte aj ten Linux som musel študovať (po prechode z Windows), ale neľutujem. Za mňa úžasný OS (používam Linux Mint).