Topic: (3.8) Ikonky v hlavní liště

Námět na ikonky v hlavní liště, horní část programu.

1) Je jich značné množství - ne všechny využiji, tedy možnost si nastavit, které tam chci mít zobrazené.

2) Jejich velikost - možnost nastavit si velikost ikon - na můj vkus jsou dost malé a díky tomu na sobě dost "nahňahňané" na sobě (tedy i dát mezi nimi o něco větší mezeru pro eliminaci "úkliku")

3) Zvážení možnosti zobrazení popisku pod ikonkami - stejně na ně musím najíždět kurzorem myši, abych věděl, co je ten fialový trojúhelník a modrá sklenice s vodou apod smile (což ale řeší i bod 1) - často používané fce už bodu vědět, co jsou za ikonky)

4) Hover efekt při najetí kurzorem nad ikonu - nějaké zvýraznění, že nad tou ikonou kurzorem myši  fakt jsem a je klikatelná. Ne jen efekt až po stisknu ikony.

Re: (3.8) Ikonky v hlavní liště

1) skúsim to dopracovať v niektorej z najbližších verzií
2) detto. Zrejme sú ikony malé pri vysokej hustote pixelov na obrazovke.
3) detto. Ak sú ikonky nezrozumiteľné (napr. modrý pohár s vodou smile), uvítam vlastný návrh na lepšiu ikonku. V tomto prípade ide o ikonu databázy.
4) mierne som zväčšil výšku ikon, aby sa prejavil efekt zafarbenia pri hover efekte. Ale farby pri OS Windows sú dosť otrasné. Môžem do budúcna použiť vlastné farby.

Díky moc!

Cez víkend sa mi podarilo ešte dopracovať do verzie 3.9 tlačidlá v hlavnom okne (horný panel) - tzv. ToolBar:
- veľkosť ikon (v nastaveniach Vizuálne bude možnosť voľby medzi existujúcimi 24 px a novými 32 px). Nie je to veľké zväčšenie, ale hádam bude postačujúce. Viem neskôr pridať napr. aj 48 px. smile
- skrývanie tlačidiel (užívateľ si opäť v nastaveniach Vizuálne skryt / zobraziť tlačidlá tak, ako mu vyhovuje).

Tie názvy tlačidiel som k ikonám nedával kvôli tomu, že ich text je dlhší ako šírka tlačidiel, bolo by to neestetické a nečitateľné.

Rozumím a moc děkuji!