Neni zac. Uz len ten sumar z bodu 1, pripadne 2 dost vyrazne pomozu zlepsit rozpoctovanie.
--------------------
Napadla ma este jedna vec, ako by sa dal vylepsit rozpocet.
Ak je rozpocet uz naplanovany na nejaku sumu, povedzme v mesiaci 11/2013 bude rozpocet na 500 EUR.
Tak pri spusteni programu, alebo nahodeni polozky prekracujucej rozpocet, by v programe vyskocilo varovanie - PREKROCENIE ROZPOCTU 11/2013. Hlasenie by bolo platne len pre posledny mesiac.
K tomu este: opticky - farebne, ako su jednotlive riadky oznacene bledou a bledo-hnedou farbou, zacalo od prekrocenia rozpoctu zacalo FAREBNE oznacovat kazde dalsie policko /ide sa do cervenych cisel, takze som rozmyslal o cervenej farbe, ale na tu sa zle diva, tak by mohol byt podklad slabocerveny - opticky by dobre pasovala ruzova/. Cize riadky by mali podklad ruzovy a niekde dole v liste by mohlo byt varovanie o prekroceni rozpoctu mesiaca. Takto by bolo jasne nielen, ze je prekroceny rozpocet, ale historicky ihned opticky viditelne, kedy bol prekroceny.
Velka vyhoda by to bola v tom, ze miesto robenia analyzy na konci mesiaca, by clovek bez spustania rozpoctu dostal varovanie + by to bolo opticky viditelne aj na texte spatne, takze by si mohol davat uz vacsi pozor pri dalsom prekracovani rozpoctu.
Doplnok: Keby fungovalo toto farebne oznacovanie pri prekroceni rozpoctu, este male vylepsenie by nebolo na skodu. Napr. pri hranici 90 percent rozpoctu /by zacalo oznacovat docasne v danom mesiaci/ na riadku nejaku signalku, alebo ine podsvietenie riadku, ako varovanie, ze ostava 10 a menej percent do naplnenia rozpoctu. Keby ta hranica bola variabilna, zeby sa dala v nastaveniach rozpoctu manualne napisat, kolko percent ma varovat, bolo by to idealne. Eventuelne, by sa to dalo oznacovat signalkami, alebo farbami povedzme aj takto: 70 percent rozpoctu oznacovat nejak, potom 80 percent, 90 percent...
Bola by to velmi sikovna pomocka na dodrziavanie rozpoctu, aby to nutilo cloveka neprekracovat ho.