1 (edited by lsed8274 2014-11-28 18:59:00)

Topic: 2.3.3. beta

Moc se mi líbí nové fuknce v 2.3.3., ale mám s touto verzí trochu problémy. Hází chybovou hlášku při každém startu, i když pak normálně naběhne. Občas má problém i při použití multifiltru. Obojí viz. přiložené screenshoty. Nevím přesně o co jde, jestli je problém v mojí databázi, nebo může jít o chybu programu.

Post's attachments

Bug-2-3-3-startup+multifiltr.png
Bug-2-3-3-startup+multifiltr.png 18.81 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Re: 2.3.3. beta

Vďaka za info o chybových hláškach (obidve mi dosť presne ukazujú na miesto v programe, kde chyba vzníka). Vyzerá to tak, chybové hlášky nesúvisia jedna s druhou.

Prvá chybová hláška súvisí s novinkou v tejto verzii, kedy sa mal pridať pri prvom spustení databázy v novom programe do tabuľky notes ďalší stĺpec n_id. Zrejme k tomu nedošlo, netuším prečo. Skúste vojsť do SQLite zóny a napíšte vlastný SQL príkaz:
select * from settings where s_kind = "DatabaseVersion"
Ak je verzia 7, tak konverzia databázy z verzie 6 na 7 prebehla (ale bez pridania stĺpca n_id). Ak je číslo verzie 6, tak musela niekde nastať chyba pri celom prevode databázy. Dá sa to síce opraviť ručne v SQLite zóne, ale je to trochu komplikovanejšie (hlavne ak máte nejaké poznámky v databáze).
Uvítam info, či aj ostatným užívateľom, ktorí testovali verziu 2.3.3 nabieha táto chybová hláška (o neprítomnosti stĺpca n_id v tabuľke notes).

Druhá chybová hláška súvisí s multifiltrom (a myslím si, že sa netýka sa novej verzie). V treťom riadku od konca je časť príkazu nasledovná:
AND p_id IN (,,)
čo značí, že boli vo filtri osôb vybrané viaceré osoby, ktorých ID však nepotiahlo do príkazu. Skúsim zistiť, prečo, i keď by mi určite pomohlo viac detailov o tejto chybe aj z Vašej strany (ak sa Vám podarí nasimulovať túto chybu, uvítam podrobnosti resp. náhľad obrazovky - napr. o názve osôb, resp. či to robí u všetkých osôb, alebo len u nejakej konkrétnej).
V každom prípade ešte raz vďaka za upozornenie.

Doplnené neskôr: Chybu č. 2 sa mi podarilo nasimulovať, takže nebude problém ju opraviť. Nie je potrebné nič posielať.
Doplnené ešte neskôr: Chybu č. 2 som opravil, bola to moja nepozornosť.

Opäť chcem touto cestou upozorniť na to, aby táto testovacia verzia nebola vôbec používaná na ostrú prevádzku (nielenže obsahuje chyby, ale aj bude mať zmenené niektoré časti - týka sa to hlavne šifrovania), takže v novej stabilnej verzii nemusí vôbec fungovať.

Velice děkuji za skvělou a rychlou reakci, v případě chyby č. 1 je odpověď  "1|DatabaseVersion|7|". Konverze tedy proběhla, přesto se chybová hláška stále objevuje.

Jinak mám databázi dobře zálohovanou, takže její případné poškození nepřestavuje problém.

Môžeš vyskúšať urobiť konverziu aktuálnej testovacej verzie (vyšla dnes) na nejakom pôvodnom súbore (databáze s verziou 6)? Chcem otestovať, či sa chyba zopakuje alebo nie (teda či tabuľka notes bude mať stĺpec n_id)...

Přeji krásný Nový rok.

Sice se zpožděním, ale přece, vyzkoušel jsem to s verzí 2.4.0 na starších databázích a chyba se už neopakuje. Děkuji za opravení.

Nicméně mám jinou chybu, která mě trápí už delší dobu. Myslím, že se objevila hned na začátku generace 2.x. Jde o chybné řazení položek v seznamu kategorií a podkategorií. Položky v seznamu se řadí podle sloupce 'Pořadí', ovšem nesprávným způsobem, např. ...198, 199, 2, 20, 21, 22,..., 200, 201,... Hodnotu pořadí např. 002 přitom nelze zadat, takže správného řazení položek se dá docílit jedině přečíslováním tak, aby měly všechny stejný počet platných číslic, tj. používat např. jen rozsah 100-999.

Vďaka za upozornenie, omrknem to a opravím.
Nie je to kritická chyba, tak snáď v najbližšej verzii to bude stačiť. big_smile

Ahoj Slavomír, ozaj len drobnosť. Verzia 2.4.0. Nastavenie / Grafy / Štatistika / Zobrazenie série - nie je vypísaný popis jednotlivých zaškrtávacíxh polí...

Brano, vďaka za upozornenie.
Pôvodne som myslel, že sa mi to nepodarí nasimulovať (pretože mne sa tie popisy zobrazujú korektne).
Potom som na to prišiel, že pri spustení programu (bez otvorenia databázy) sa popisy nezobrazia. Až neskôr, po otvorení databázy sa tieto popisy v nastaveniach ukážu.
Opravím to v najbližšej verzii.