Re: 2.4.0

loktibrad wrote:

Otazka na pouzivanie testovacej verzie 2.4.05. Mozeme pouzivat zatial tuto testovaciu verziu aj na ostre data, miesto 2.4.0, kedze je tam opravenych niekolko chyb /kym-ak bude vydana stabilna verzia/?

loktibrad, myslím, že je možné ju používať, táto verzia opravovala len chyby zobrazovania filtrov, príp. iné drobné chyby.
Nie sú v nej ešte novinky, ktoré som pridal neskôr.
Ak vydržíš ešte dáky čas (možno mesiac), vyjde už nová testovacia verzia (aj s dvomi novinkami) a po nej ostrá verzia.

loktibrad wrote:

Mimochodom o aku chybicku sa jedna, co je problem nasimulovat ? Mozno mozeme pomoct, ak by to skusalo viac ludi...

Prešiel už dosť dlhý čas, aby som si to pamätal. Dokonca teraz ani netuším, či som chybu už opravil alebo nie.
Musím pozrieť do staršej mailovej korešpondencie, niekde to tam bude.

Slavik wrote:
loktibrad wrote:

Otazka na pouzivanie testovacej verzie 2.4.05. Mozeme pouzivat zatial tuto testovaciu verziu aj na ostre data, miesto 2.4.0, kedze je tam opravenych niekolko chyb /kym-ak bude vydana stabilna verzia/?

loktibrad, myslím, že je možné ju používať, táto verzia opravovala len chyby zobrazovania filtrov, príp. iné drobné chyby.
Nie sú v nej ešte novinky, ktoré som pridal neskôr.
Ak vydržíš ešte dáky čas (možno mesiac), vyjde už nová testovacia verzia (aj s dvomi novinkami) a po nej ostrá verzia.

Hura, budu male Vianoce smile

O ake novinky sa ma jednat, naco sa mame tesit ? smile
Budu v testovacej verzii zmeny v databaze /budeme ju moct pouzivat do vydania ostrej/ ?
Bude ostra verzia s nejakymi dalsimi vylepseniami, alebo bude zhodna s poslednou testovacou ?

Začnem odpoveďou na tretiu otázku. Posledná testovacia verzia obsahovala iba drobné opravy chýb a žiadne novinky (možno preto som sa neponáhľal s novou verziou). A novinky budú zatiaľ dve.
Prvú novinku som už uviedol - ak užívateľ klikne na nejaký presun - transfer (napr. príjmový), farebne sa mu označí na 2 sekundy opačný transfer (výdajový). Ľahšie sa užívateľovi nájde protistrana transferu.
Na druhej novinke ešte len robím, ale neviem, či ju použiješ. Bola to žiadosť od brazílskych užívateľov, ktorí ju vraj často využívajú. Ide o plánovač, kde pri generovaní platieb môže pripadnúť platba na sobotu, nedeľu či štátny sviatok. Doteraz bol možný posun len o 1 deň skôr, teraz sa bude dať presunúť generovanie aj o 1 deň neskôr.

V testovacej verzii sú zmeny v databáze, preto ju nebudem odporúčať používať až do vydania ostrej.

55 (edited by loktibrad 2016-09-27 07:21:49)

Skoda, ze ide len o kozmeticke zmeny. Zvyraznenie presunu neni zla vec. Urcite medzi transakciami to bude napomocne. Otazne je, ci to ma nejaky hlbsi vyznam, ak to bude iba takto. Uvediem priklad:
- chcem pozerat protistrany transferov, tak si zapnem transakcie TRANSFER/PRESUN a mam ich pekne pod sebou zoradene aj s protistranami.

- chcem si ich pozriet v okne, kde mam zapnuty cely filter - ale pouzivam transfery, kedy su "peniaze na ceste" a VYDAJ TRANSFERU je v jeden den  a PRIJEM TRANSFERU je napr. o 20-30-40 dni... Predpokladam, ze vtedy asi nepomoze prebliknutie transferu, ked to nebude na jednej obrazovke, ale chcelo by to posun okna na dany transfer /mozno by to rolovalo o par obrazoviek/ a tam to na chvilu zvyraznilo.

Ad posuvanie v planovaci od kolegov z Brazilie:
- v momentalnej verzii, ak vychadza platba tak, ze sa casovo netrafila do presneho dna, kedy ma byt realizovana, tak v ten den, ci par dni vopred, vybieha planovac a staci rozkliknut polozku a zadat akykolvek iny datum.

Planovac je iba orientacny. Ak niekto berie uhrady podla neho presne, nemusi mu to korespondovat s pravidlami jeho banky, kde kazda moze mat ine pre platby. Aby to bolo presne, musel by planovac mat nastavenu funkciu - kde vikend bude mat moznost  posunut platby PRED, alebo PO vikende. K tomu by musela fungovat aj volba, zachovat transakciu aj na vikend, lebo vnutrobankove transakcie mozu byt realizovatelne aj cez vikend bez problemov. A este jedno - zaroven by to muselo byt kombinovane s aktualnym kalendarom, lebo su aj dni - statne sviatky a sviatky pracovneho pokoja, kde sa nepracuje /a ovplyvnuje to aj platby/. Toto by bolo asi trosku zlozitejsie a hlavne by to zvacsovalo databazu, leby by musela obsahovat statne sviatky, ktore sa mozu menit. Muselo by sa do databazy dodatocne zapisovat uzivatelsky, ktore dni su sviatky.

To oznacovanie presunu vyuzije asi viac ludi, urcite bude napomocne /otazne je vsak pri presunoch cez desiatky dni, ked su mimo obrazovky/.

Ta poziadavka z Brazilie mi vsak prichadza asi zbytocna vzhladom na komplikovanost /a maly vyznam, ze planovac je orientacny/, aby to bolo uplne presne. Nie, zeby sa mi nepacilo, keby to vedelo fungovat ako v internetbankingoch par bank, kde si to vie posunut platbu na pracovny den pred alebo po.  smile

Mozno by bolo lepsie zvazit nejake ine moznosti, ktore by boli praktickejsie - ak to teda nebolo hlavne zvolene pre minimalne programove upravy.

Zatial najvacsim problemom RQmoney asi ostava ROZPOCET s nemoznostou planovania na hlavne kategorie, ale len na podkategorie /co riesim Excelovskou tabulkou, ktora mi z aktualneho dna dokonca vyratava priemernu dennu spotrebu kategorie a ci ju prekracujem atd/. Ale ako tu bolo pisane, ten rozpocet je asi casovo dost narocna zmena.

Mozno by este nebolo zle mat aj vylepsenie exportu-importu. Neviem, ci postupujem spravne, ale pri exporte to dokaze exportovat vsetko. Pri importe vsak treba selektovat na ake ucty to pojde /nevie to automaticky priradovat na spravne ucty/. Takze import transakcii cez viac uctov je celkom problemovy, pretoze to treba pridavat ucet po ucte. Otazne vsak bude, kolko ludi to vyuziva.

Takato funcia by bola celkom vhodna napr. pre exportovanie konecnych stavov uctov a vytvorenie novej databazy s pokracovanim starej struktury bez transakcii, alebo vyuzivanim moznosti, vyexportovat si cast transackii niekolko uctov, ci vsetkych uctov a naraz ich importovat, bez potreby importu ucet po ucte. Pri desiatkach uctov je to uz dobry zaber nieco naimportovat hromadne smile

Slavik wrote:
Brano wrote:

Po kliknutí na zobrazenie: Štatistika / Údaje / Mesiace chcem mať štandardne predvolené zobrazené Mesiace. Keď si to tak nastavím a v Nastaveniach v "Program / Pri ukončení / Pamätať si veľkosť a umiestnenie" zafajknem hoc aj všetky štyri možnosti tak si toto program po opätovnom spustení nezapamatá. Namiesto Mesiacov sa mi vždy zobrazia Dni.

Tieto záložky si program nepamätá (pri uložení štatistiky), pamätá si len veľkosti (výšky) okien v Štatistike.
Musím to doprogramovať.

Ahoj Slavomír, nepodarilo sa Ti toto doprogramovať do tejto verzie? Ďakujem.

Zatiaľ nie sad, uvidím, ako budem na tom s časom. To by nemalo byť časovo náročné.

Program som upravil tak, aby si pamätal interval v Štatistike (automaticky). Brano, vydrž do vydania stabilnej verzie.

Ďakujem pekne Slavomír, teším sa smile. Poprosím Ťa ešte jednu drobnosť...mohol by si na stránke dopísať čísla účtu aj v medzinárodnom formáte? IBAN...aby som to nepoplietol pri prevode z účtu...díkes

Brano, vďaka za upozornenie na starý formát účtu. Aktualizoval som pre istotu všetky účty.

Dík, tak som to hneď aj vyskúšal, ši idú... smile

Braňo, dakujem za podporu, skúška dopadla dobre.
Pošli mi e-mail na Teba, v správe pre príjemcu je akosi skomolený. hmm