Topic: 2.4.1

Chybicka vo verzii 2.4.1

- je tam asi problemovy refresh u exportu. Ak sa otvori databaza a kliknem dole v sumarizacii napr. do salda alebo "stavy na uctoch", tak cez prave tlacitko mysi je export sivy, nedostupny, ale funkcia "Skopirovat" funguje.

Ak sa presuniem kurzorom a kliknem do hlavne okna transakcii a potom naspat znovu do sumarizacie/saldo, tak uz pri stlaceni praveho tlacitka je export povoleny /neni sivy/. Podobne problemovo sa to chova pri prepinani filtrov - ked napr. zvolim vydaje. Pred pouzitim exportu v sumarizacii, musim najskor kliknut do hlavneho okna Transakcii, aby to povolilo export v sumarizacii/salde.

Re: 2.4.1

Máš pravdu, loktibrad, táto chybička je zrejme ale už staršia. Opravil som to, bude to fungovať v najbližšej vydanej verzii.
Ďakujem za upozornenie.

Nájde sa nejaké riešenie aj na toto
http://www.rq.sk/forum/viewtopic.php?id=104

Dobrý den,
při ukončení programu hlásí chybu:
Error executing SQL.
Error [7]: A malloc () failed.
"Select a_note FROM accounts WHERE a_id=4": out of memory.

Priznám sa, že s totou chybovou hláškou nemám skúsenosti (ani si nepamätám, či to už niekto popísal v súvislosti s RQ Money). Podľa stránky výrobcu SQLite "motora" je niečo s alokáciou pamäte.
Ak sa jedná o verziu 2.x a vyššie, osobne by som vyskúšal prehodiť program aj databázu na iný disk príp. počítač a tam otestoval. Program je portable (prenosný), stačí skopírovať / presunúť. Ak by to nepomohlo, skús postupovať podľa návodu na stránke Tipy pri problémoch.

Díky moc, vyzkouším přesunout. Program testuji, zatím pozitivní. Díky

tslcz: nemáte aplikaci, nebo databázi uloženou někde ve složce např. na Google Drive, nebo OneDrive?
Já podobné problémy mívám v situaci, kdy chci program zavřít ve chvíli, kdy se data synchonizují do cloudu.

Mozna chyba, alebo nie dobra vlastnost:

V Sumarizacia X: ak si kliknete napr. v hornych zalozkach na osoby a date si zoradit vysledky, podla stlpca VYDAJE, tak priebezne sumar a priemer vam pocita podla salda a nie podla stlpca vydaje. Kebyze si vyberiem stlpec SALDO a dam selektovat riadky, tak je dobre, ze to rata podla tohoto stlpca. Ale ak chcem zistit priebezny sumar a priemer za ine stlpce, malo by to ratat podla vybraneho stlpca a nie vzdy podla stlpca saldo.

loktibrad, chyba to nie je, skôr nedokončená funkcia. smile
Snáď sa už budúci rok donútim vydať novú verziu aj s opravami.

10 (edited by loktibrad 2017-12-03 09:52:44)

Asi mam dalsiu chybicku - ak to neni nieco z minulosti, nedoriesene.

Ak spustim databazu a dam jej vlastnosti /CTRL + R/, ukazuje tabulku zaznamov, atd. Potvrdim OK a rozhodnem sa, ze program zavriem.

Zrazu vyskoci chyba systemu "Can not open file D:\cesta\databaza.rqm....." s hlasenim, ze proces nemoze ziskat pristup k suboru, lebo ho pouziva iny proces.

Skusane na WindowsXP. Ked dam na tej databazi uz opakovane CTRL+R, uz nieco pise o Out of memory. Databaza ma 1,5MB.

Databazu pouzivam s sifrovanim.  Pocet zaznamov asi 10600. Ked killnem program, uz to hlasky nepise, az do dalsieho stlacenia CTRL+R. Potom skoro vsade dava rozne hlasky o out of memmory a rozne vypisy z databazovych prikazov.

Zaujimave, ze ked to skusam na deme, tak je to OK. Ale to ma malo zaznamov.

Post's attachments

out.JPG
out.JPG 7.64 kb, 4 downloads since 2017-12-03 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Chybu potvrdzujem, zrejme je tam nesprávne ukončený SQL príkaz pri otvorení okna Vlastnosti (CTRL+R).
loktibrad, vďaka za info, opravím to.

Aj ja dakujem. Uz som si zacinal mysliet, ci nemam len ja chybu v mojej databaze smile

Mimochodom, len taky napad na uvahu:

- pri uctovani pravidelnych poplatkov napr. za vedenie uctu, ktore sa pravidelne kazdy mesiac opakuju v jeden a ten isty den, sa da pri spatnom zauctovani pouzivat funkcia na kopirovanie transakcie a zmenit datum. Ak je vsak poplatkov viac, hodila by sa funkcia, kde clovek da napr. duplikuj transakciu kazdy mesiac k povedzme prvemu dnu a zada sa bud datum, do kedy to vygeneruje, alebo generuj 12x a zapise to do 12tich mesiacov od nastaveneho datumu prvej transakcie.

Viem, ze su ine priority.... ale je to len napad snad buducnosti, ak bude vola a chut.

Chybu pri vlastnostiach súboru som opravil (zatiaľ u seba).
Pri otváraní okna Vlastnosti sa tam otvára aj súbor (príkazom AssignFile). Následne sa čítajú vlastnosti tohto súboru (dátum, veľkosť, ...). Chýbalo mi tam potom jeho uzatvorenie (príkaz CloseFile), takže program nemohol ďalej pracovať s týmto súborom, lebo bol stále otvorený (vyhodnotené ako "používaný nejakým procesom"). No - vidno, že som len programátor samouk. smile

K tomu návrhu na opakovanie pravidelných platieb:
Máš na mysli duplikovať z existujúcej transakcie napr. 12 budúcich (nie však do plánovača, ale priamo do transakcií)? Budú tam figurovať v odlišnej farbe (oproti transakciám s doterajším dátumom)...

Ano. Povedzme vytvorim jednu transakciu a viem, ze bude uctovana rovnako dalsich X mesiacov. Moze ist o pravidelne poplatky, najomne - alebo pri uctoch, kde je vypis raz za rok /stavebne sporenia/ su mesacne poplatky za vedenia uctu /a vidim ich az spatne, ked dojde vypis/ atd.

Moze to clovek riesit tak, ze miesto urcitych sum, si to zauctuje jednorazovo rocne, ale potom to narusa statistiky....

Takto by som dal duplikovat transakciu - napr. fixny poplatok za ucet a premietlo by to do rovnakeho dna v kazdom mesiaci, ak zadam, ze to chcem napr 12x.

Da sa to vyuzit aj inak. Ak si taketo transkacie zduplikujem vopred, tak bude zalezat na presnosti, mozem dopredu odhadovat financny stav v buducnosti /trebars podla mesiacov, datumov/.
---------------------
Pripadne by sa to dalo ponat inak:

- vytvor mi duplikat transakcii v pocte 10
- oprav zmeny v datume /na selektovanych transakciach - kde vyberiem tych 10 kusov /s funkciou cislo mesiaca +1 vzostupne/.

V čom je to výhodnejšie oproti plánovaču? Tam taktiež vidíš sumár budúcich príjmov a výdajov ...

V planovaci su sice buduce prijmy/vydaje. Ale ide o odhad zostatkov uctov k urcitemu datumu. Napr. aky bude stav uctov asi za pol roka, za rok - pri podobnych vydajoch.  Predikcia. Ale to by muselo vypocitat nejaku statistiku podla kategorii za nejake obdobie a skusit ju aplikovat na buduce obdobie /priemerovo/.