Topic: sumární hlídání výdajů - příjmů
Ahoj Slávik,
protože nám to tu přes prázdniny trochu spí, měl bych jeden návrh, který vychází z mých zkušeností a situací a myslím, že to tu ještě nebylo. Možná je to trochu specifické.
Nešlo by v aplikaci udělat sumární hlídání příjmů - výdajů?
Moje idea je taková, že mám např. účet kreditní karty a chtěl bych si na něm nastavit limit měsíčních výdajů, např. Výdaje - 20.000 Kč a jakmile této sumy dosáhnu na daném účtu, účet by se např. dole v přehledu přebarvil, nebo zvýraznil. To samé by šlo udělat na příjmy. V podstatě se jedná jen o sumář již zadaných dat, takže by to nemusel být žádný velký problém ani časově, ani programátorsky, neboť by to bylo možné bez úprav databází.
Úplně super by bylo, kdyby se u takto nastavených účtů dole v jejich přehledu zobrazoval i ten aktuální stav hodnotou .... ne jen přebarvením řádku do zelena v případě příjmů, či do červena v případě výdajů.
Já osobně bych to použil i na běžné účty na hlídání, že už mi přišlo v daném měsíci dostatek peněz na účet XY, nebo jsem už provedl platby nad svůj limit.
Je mi jasné, že to samé mohu dělat tak, že si vyfiltruju platby pro daný účet a pak si je označím a budu si to kontrolovat, ale tohle řešení by tu situaci výrazně zjednodušilo a zpřehlednilo.
Ještě by se to kromě příjmů a výdajů dalo nastavit na třetí status a to je obrat na účtu což by bylo výdaje vs. příjmy. Pokud jsem to nenapsal dost jasně, vysvětlím třeba emailem.