Topic: sumární hlídání výdajů - příjmů

Ahoj Slávik,
protože nám to tu přes prázdniny trochu spí, měl bych jeden návrh, který vychází z mých zkušeností a situací a myslím, že to tu ještě nebylo. Možná je to trochu specifické.

Nešlo by v aplikaci udělat sumární hlídání příjmů - výdajů?
Moje idea je taková, že mám např. účet kreditní karty a chtěl bych si na něm nastavit limit měsíčních výdajů, např. Výdaje - 20.000 Kč a jakmile této sumy dosáhnu na daném účtu, účet by se např. dole v přehledu přebarvil, nebo zvýraznil. To samé by šlo udělat na příjmy. V podstatě se jedná jen o sumář již zadaných dat, takže by to nemusel být žádný velký problém ani časově, ani programátorsky, neboť by to bylo možné bez úprav databází.
Úplně super by bylo, kdyby se u takto nastavených účtů dole v jejich přehledu zobrazoval i ten aktuální stav hodnotou .... ne jen přebarvením řádku do zelena v případě příjmů, či do červena v případě výdajů.

Já osobně bych to použil i na běžné účty na hlídání, že už mi přišlo v daném měsíci dostatek peněz na účet XY, nebo jsem už provedl platby nad svůj limit.

Je mi jasné, že to samé mohu dělat tak, že si vyfiltruju platby pro daný účet a pak si je označím a budu si to kontrolovat, ale tohle řešení by tu situaci výrazně zjednodušilo a zpřehlednilo.

Ještě by se to kromě příjmů a výdajů dalo nastavit na třetí status a to je obrat na účtu což by bylo výdaje vs. příjmy. Pokud jsem to nenapsal dost jasně, vysvětlím třeba emailem.

Re: sumární hlídání výdajů - příjmů

Ahoj Petr,
máš pravdu, trochu to tu spí (a nie len cez prázdniny). Je to ale spôsobené hlavne tým, že až do polovice budúceho roka som maximálne vyťažený vo svojom voľnom čase (už som tuším spomínal, že chodím dokonca na dve víkendové školy, z toho jedno je dvojročné včelárske štúdium). Od vlani chovám na záhradke včely, mám tak spojené príjemné s užitočným. Takže ten zvyšok voľného času, ktorý mám, keď nie som cez víkendy v škole, trávim 80% na záhradke alebo v prírode. Nemám kedy programovať.

Ako som písal, potrvá to do polovice budúceho roka, kedy končím obidve školy, potom sa mi víkendy podstatne uvoľnia. A dúfam, že sa budem môcť venovať opäť programu. Teraz to skutočne nejde. Verím, že to pochopíš nielen Ty, ale aj ostatní užívatelia.
Budem rád, ak sa mi pripomenieš s týmto vylepšením takto o rok. Stále mám dosť skvelých podnetov od užívateľov, za čo som vďačný. Bola by škoda ich nezapracovať do programu.

Slavomír

Ahoj Slávik,
za mě v pohodě, aplikace funguje, tohle bylo jen jako další nápad. Nic urgentního. Osobní věci jsou vždy důležitější, tak ať se daří a já se zkusím za rok připomenout. Snad to nebude taková blbost a tak složité wink

Měj se, Petr

Mozno to niekomu pomoze, mozno nie, ale na sumarne sledovanie-prijmov vydajov som zacal ako filter pouzivat MENY. Kedze nemam cudzie meny, vyuzival som ich, ze jednotlivym skupinam uctov, com priradil roznu menu. Takto si mozem selektovat  napr. menu EUR, pre bezne ucty v ramci mesacneho rozpoctu. Menu REZ pre rezervne ucty, atd. Pouzivam asi 6 druhov pre meny. Rychlo a jednoducho sa da tak preklikat k celkovemu sumaru.

Ale... ak pouziva niekto zahranicne meny, tak mu to nepomoze. Chcelo by to pridat nejaky dalsi parameter, mozeme ho nazvat "skupiny uctov", aby sa toto iste dalo robit - zgrupovat ucty do logickych celkov.

Da sa to napr. vyuzivat sposobom, ze mate jeden fyzicky ucet a vsetky peniaze su na nom a chcete ho rozdelit na niekolko virtualnych uctov s roznym vyuzitim. Neni tak potreba zakladat viacery fyzickych uctov...

Už dlhšiu dobu uvažujem o pridaní nepovinného poľa <tagy>, kde by si užívateľ mohol doplniť čokoľvek, čo potrebuje (a podľa toho vyhľadávať). K jednej transakcii si môže pridať niekoľko <tagov>, napr. dovolenka, fitko, hobby a pod.
Zatiaľ neviem nájsť správny slovenský (resp. český) ekvivalent tohto slova. Žeby "heslá"?. Pomôže niekto?

Ten celkový sumár nie je zlá vec, potrebuje to ale prevod zahraničných mien cez kurzový lístok, aby sa dali údaje logicky sumarizovať. smile

6 (edited by loktibrad 2017-10-06 08:54:00)

Pravda je, ze ak ma niekto viac cudzich mien, tak sumar je uplny gulas, lebo to nema hodnotu prepocitanu cez kurzovy listok. To je dost zasadny problem na uctovnictvo. Ale kedze tie meny mam len evidencne, vsetko je v EURach a meny su v pomere 1:1, tak  mozem tie filtre pouzivat, ako som popisoval. Iba na rychlu selekciu skupin.

- mozno to nazyvat rozne - virtualne/ci logicke/ skupiny, grupy, zgrupovanie, dokonca aj tie tagy asi budu zrozumitelne /v slovencine asi značky?/. Bola by to velmi dobra funkcia, pretoze clovek moze nieco evidovat na urcitom ucte, ale ako bolo pisane, moze sledovat napr. naklady pocas dovoleniek, ci cez ine logicke celky.

V podstate uz teraz su vytvorene pri PRESUNoch spajanie dvoch transakci. Toto by bolo podobne s viacerymi a uzasne to rozsirovalo dalsie moznosti. Neviem ci som minule aj nenavrhoval, aby spajanie persunov sa dalo oznacovat s viacerymi presunmi do jedneho celku a nie iba 2. Priklad, ak nieco zaplatim pre niekoho ineho a on mi to nevrati jednou sumou, ale na 3-4x - tak ide o tu istu transakciu.

Napr. to terajsie sumarizovanie podla fiktivnych mien vyuzivam denno denne, pretoze mam mnozstvo uctov + na fyzickom ucte viacero virtualnych a bez toho by som sa uklikal a nebolo by to v takej strukture vobec prakticky pouzitelne. Hlavne, ked uz clovek pred mesiacom oslavil male "vyrocie" v podobe viac ako 10 000 zaznamov smile

Ahoj Slavik,
Skupiny, Zařazení, Upřesnění, Popis, Uspořádání, Pořadač, Motiv, Subjekt.
Zdraví Míla

Asi najlepší bude priamy preklad slova tag = štítok / štítek. smile

Dávám návrh. Co tak název poznámka, případně zkráceně pozn. .

Tento návrh od kinlei se mi také líbí. Pokud by to šlo mohlo by být více možností v nabídce a každý by si zvolil podle svého výběru. To ale nevím, zda bude možné.

Každý užívateľ si môže upraviť anglické názvy ľubovoľne (v menu Nastavenia programu / Jazky / Opraviť jazyk). wink
Mne osobne slovo poznámka evokuje nejaký dlhší text.
Toto by skôr malo byť niečo ako štítok, ako keď na zaváraninu prilepíš nálepku s krátkym jedno či dvojslovným textom (príp. viac nálepiek), napr.:

• 2017

• slivky

• bez cukru

smile

Pokud se to vezme takto do důsledku, je název štítek opravdu ten nejvhodnější. A také jednoduchý. Tak Slavik zdar Tvé práci.
big_smile 
Ahoj Miloslav.