Topic: Výpočet úroků na účtu
Zdravím. Jsem slabý matematik, takže bych docela uvítal nějakou funkci či řešení následujícího v RQ Money:
Mám dva běžné účty, úročí se ale oba najednou a úroky mi z banky chodí jako jedna suma jen na jeden hlavní běžný účet. Vzhledem k tomu, že pro výpočet měsíčního úroku se počítá s tím, jak dlouho jaká částka na účtu byla a jestli jde o měsíc se 28, 29, 30 či 31 dny jsem prostě naprosto neschopen si zjistit, jaký úrok na kterém BÚ by byl, kdyby se neposílala společná suma jen na ten hlavní.
Bylo by fajn mít na tohle v RQM funkci pro ruční výpočet úroku. Ne automatiku, protože hodnoty za měsíc zadám třeba až dodatečně, ale abych si mohl např. vybrat v nastaveném účtu časové rozmezí a nechat si spočítat, jaký za něj byl úrok (a ideálně i daň z úročení). Do parametrů bych si asi údaje pro výpočet vepsal sám, protože ty se budou dost asi lišit, hlavně ten úrok.
Otázkou je, jak moc platí stále tohle, ale nemyslím, že by se to radikálně změnilo:
https://www.mesec.cz/clanky/jak-se-v-ba … aji-uroky/
Proč tohle, proboha, řeším? Jednoduše. Mám jeden svůj běžný a druhý společný účet a rád bych, aby na společný šly úroky z toho, co bylo/je společné. Účet je na mě, drahá polovička je disponent.
Co vy na to, místní guruové?
Martin