Topic: Prehlad celkovych sum v rozpocte

Zdravim,

Dnes som sa snazil prvy krat vyuzit funnkciu rozpocet.
Naplanoval som si vsetky kategorie, Prijmy aj vydaje.
Funguje to krasne, akurat mi tam velmi chyba jedna vec, ta podstatna, koli ktorej rozpocet vobec robim.
A to konkretne:
- Celkova suma planovanych prijmov
- Celkova suma planovanych vydajov
- A rozdiel medzi tymito sumami (je potrebne vediet, ci planujem schodek, alebo prebytok)

Samozrejme som si to spocital na kalkulacke, ale docela by som uvital to vidiet hned.
A toto iste by bolo dobre vidiet jak v plane, tak aj potom v skutocnosti.

Dakujem.

Re: Prehlad celkovych sum v rozpocte

Pozeral som to, verzia 1.3 mala tento sumár. Vo verzii 2.0 mi to akosi "ušlo", dorobím to.

Zdravím,

rozpočet jsem ještě moc nezkoušel, ale chybí mi tam zadání plánovaného rozpočtu pro celou kategorii a ne pro jednotlivé podkategorie..

chybí mi tam zadání plánovaného rozpočtu pro celou kategorii a ne pro jednotlivé podkategorie.

Tiež dobrý nápad, ďakujem. Musím porozmýšľať, ako to spraviť, lebo to zrejme vyžaduje novú tabuľku na takýto rozpočet. Určite to však nebude tohto roku, zatiaľ je ešte práce dosť (hlavne potrebné spracovať celú štatistiku).

Ladislav.Toth wrote:

Funguje to krasne, akurat mi tam velmi chyba jedna vec, ta podstatna, koli ktorej rozpocet vobec robim.
A to konkretne:
- Celkova suma planovanych prijmov
- Celkova suma planovanych vydajov
- A rozdiel medzi tymito sumami (je potrebne vediet, ci planujem schodek, alebo prebytok)

Dnešná verzia tieto sumáre už zobrazuje, prosím vyskúšať.

Je možné nejak rozpočet tlačiť?
Návrh:
- bolo by možné vidieť celý rok po (stĺpcoch) mesiacoch (nie graf)
- v celoročnom pláne presun zostatku z mesiaca na mesiac aspoň v celkových sumároch
- prípadne ale to nemám predstavu - rezervácia prostriedkov rozrátaná ( samozrejme že virtual ) na určité obdobie na nejaku platbu, transakciu v priebehu roka.
- už pri návrhu rozpočtu mi vloží návrh z trvalých platieb v ktorých zadám rezerváciu menších čiastok napr. na polročnú platbu

Zatiaľ nie, skúsim sa s tlačou pohrať cez víkend (tak, aby sa dala tlačiť Sumarizácia v hlavnom okne i Rozpočet (zatiaľ len mesačný)).

Návrh:

Dobré vylepšenie, len to určite nebude tento rok (prednejšia je Štatistika). Poznačím si to do budúcna. V každom prípade by som rád videl od Teba návrh, ako si to predstavuješ, lebo mne sa zdá ročný prehľad v mesačných stĺpcoch trochu neprehľadný (ak som to dobre pochopil):

+---------------------------------------------------------------------------------------+
| Január 2011                               | Február 2011                              |
+---------------------------------------------------------------------------------------+
| Plán      |Skutočnosť| Rozdiel   | Podiel | Plán      |Skutočnosť| Rozdiel   | Podiel |
|                                           |                                           |

- v celoročnom pláne presun zostatku z mesiaca na mesiac aspoň v celkových sumároch
- prípadne ale to nemám predstavu - rezervácia prostriedkov rozrátaná ( samozrejme že virtual ) na určité obdobie na nejaku platbu, transakciu v priebehu roka.
- už pri návrhu rozpočtu mi vloží návrh z trvalých platieb v ktorých zadám rezerváciu menších čiastok napr. na polročnú platbu

Na rovinu priznám, že toto asi nebude nikdy. Jednak sa mi to zdá časovo náročné (na doprogramovanie), jednak nemám istotu, že táto funkcia bude prospešná aj iným užívateľom. Nie že by bola zlá, princíp je celkom pochopiteľný a aj praktický, ale tej práce na programe je ešte stále dosť veľa a ja nechcem dopredu sľubovať niečo, čo možno nesplním. Obávam sa, že ak by si mi pripomenul tieto vylepšenia aj o rok, moja odpoveď bude rovnaká.

Možnosť vidieť a tlač celého roka v rozpočte
- stĺpec rozdiel    - nie
- podiel               - nie (možná niekde inde)
- stĺpec plán alebo skutočnosť (možnosť výberu)

Slavik wrote:

Zatiaľ nie, skúsim sa s tlačou pohrať cez víkend (tak, aby sa dala tlačiť Sumarizácia v hlavnom okne i Rozpočet (zatiaľ len mesačný)).

Návrh:

Dobré vylepšenie, len to určite nebude tento rok (prednejšia je Štatistika). Poznačím si to do budúcna. V každom prípade by som rád videl od Teba návrh, ako si to predstavuješ, lebo mne sa zdá ročný prehľad v mesačných stĺpcoch trochu neprehľadný (ak som to dobre pochopil):

| Január 2011                               | Február 2011                              |
| Plán      |Skutočnosť| Rozdiel   | Podiel | Plán      |Skutočnosť| Rozdiel   | Podiel |
|                                           |                                           |

Na rovinu priznám, že toto asi nebude nikdy. Jednak sa mi to zdá časovo náročné (na doprogramovanie), jednak nemám istotu, že táto funkcia bude prospešná aj iným užívateľom. Nie že by bola zlá, princíp je celkom pochopiteľný a aj praktický, ale tej práce na programe je ešte stále dosť veľa a ja nechcem dopredu sľubovať niečo, čo možno nesplním. Obávam sa, že ak by si mi pripomenul tieto vylepšenia aj o rok, moja odpoveď bude rovnaká.

Pripomienka: zmenilo sa niečo?

Pripomienka: zmenilo sa niečo?

Nie. Zatiaľ som sa k rozpočtu nedostal, väčšinou som dorábal modul Import bankových výpisov. Ten je už čoskoro hotový (zrelý na vydanie stabilnej verzie). Konečne sa môžem venovať aj iným modulom. smile

11 (edited by f.demjan 2014-01-31 06:57:06)

Bolo by možné, vypnuť graf v rozpočte?

Graf je možné čiastočne "vypnúť" jeho minimalizovaním (potom treba v nastaveniach programu (záložka "Pri ukončení porgramu") zaškrtnúť voľbu "Všetkých finančných nástrojov ...).
Pri najbližšom spustení programu sa bude graf spúšťať takto "minimalizovaný". smile
Aktuálne je možné zminimalizovať graf na 30px, prerobil som to na 1px (od budúcej verzie).

Pri exporte mesačného rozpočtu do PDF aj napriek zaškrtnutiu okienka sumarizácie, na konci sa nevygeneruje.

Post's attachments

Komentár 2020-01-10 143242.png
Komentár 2020-01-10 143242.png 12.71 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

f.demjan wrote:

Pri exporte mesačného rozpočtu do PDF aj napriek zaškrtnutiu okienka sumarizácie, na konci sa nevygeneruje.

Skúšal som viac krát toto nastavenie tlače sumarizácie zaškrtnúť i vypnúť, dokonca na viacerých posledných verziách - vždy fungovalo v poriadku.
Odporúčam vymazať súbor RQMONEY.INI a znovu vyskúšať export.

15 (edited by f.demjan 2020-01-12 13:30:54)

vymazanie nepomohlo, pdf vytvorí po zaškrtnutí bez sumárov. Ak som zaškrtol aj graf tak vybehla hláška a pdf fyzicky nie je otvorený :

Post's attachments

Komentár 2020-01-12 122006.png 45.74 kb, file has never been downloaded. 

f.demjan wrote:

vymazanie nepomohlo, pdf vytvorí po zaškrtnutí bez sumárov. Ak som zaškrtol aj graf tak vybehla hláška a pdf fyzicky nie je otvorený :

Mám tri otázky:

• Aký je operačný systém?

• Ktorá verzia programu je to?

• Aká je cesta k adresáru programu?

Skúsim to u seba nasimulovať.

17 (edited by f.demjan 2020-01-12 15:18:02)

win10 ver1909
RQ Money 2.4.3
D:\Program Files\RQMONEY

Post's attachments

Komentár 2020-01-12 141414.jpg 31.86 kb, file has never been downloaded. 

Pro f.demjan - zkus neukládat do Program Files, už to v minulosti Slavik psal, třeba to pomůže.

f.demjan wrote:

D:\Program Files\RQMONEY

Vyzerá to, že na disku D je nahraný operačný systém Windows? Zrejme sa neukladajú nastavenia do súboru RQMONEY.INI (Windows tomu niekedy bráni).
Ak áno, v takom prípade je adresár PROGRAM FILES naozaj problematický. Odporúčam zmeniť adresár, v ktorom je program (napr. len D:\RQMONEY\). smile

20 (edited by f.demjan 2020-01-12 17:39:44)

Ďakujem za radu no uložil som adresár priamo na C:/ aj na D:/ a nepomáha. Vygeneruje len po kategória/ podkategória. Po zapnuti grafu znova hláška spomenutá vyššie. Graf ma tak netrápi. A zmazal som subor INI

Ak bol len skopírovaný adresár z PROGRAM FILES, mohli tam ostať nepovolené práva užívateľa (na adresár).
Odporúčam vymazať celý doterajší program aj s adresárom (okrem databázy - tú presunúť inam). Potom stiahnuť program nanovo z webu a v ňom otvoriť databázu.

Ešte je možnosť, že je v záznamoch nejaký znak (napr. v popise •), ktorým generovanie PDF zhavaruje.

Skúsil som vypnúť antivir, spustiť ako správca, preinštaloval som Adobe Reader, Po rozbaleni čistej stiahnutej aktual. verzie spustil som demo a tam určite nie je znak "•" a taktiež tu nejde sumár.

Ešte jedna otázka: predtým fungoval export do PDF so sumárom ?
a jedna poznámka: sumár sa generuje samostatne na novú (poslednú) stranu reportu, teda nie hneď za záznamy. Ja len či nedošlo k prehliadnutiu tejto poslednej strany... smile

24 (edited by f.demjan 2020-01-13 09:21:47)

Išlo to vo verziách pár rokov naspäť, keď vystúp tabuľky bol čiarkovaný nie plné čiary.
rok 2012 ver. 2.1.1

f.demjan wrote:

je pripravená sumarizačná tlač po rovnakých položkach ale je nepoužiteľná
  či nedokončená ?

http://www.rqmoney.eu/forum/viewtopic.php?pid=452#p452

No já ať dělám co dělám, tak mi bez jakéhokoliv problému export do PDF, včetně sumáře funguje naprosto bez problému a to jak u verze 2.4.2, tak u verze 2.4.3. Tak nevím, musí být nějaký "zakopaný pes" u uživatele.