Topic: Import
Moznost uploadu(importu) vypisu z banky. Tim mysli, ze si dam vyjet na konci mesice vypis z bankovniho uctu ve formatu CSV a to pak naimportuju do DBF jako jednotlive polozky pohybu na ucte. Dost otravne to tam datlovat rucne.
You are not logged in. Please login or register.
RQ MONEY → NÁVRHY NA VYLEPŠENIE → Import
Moznost uploadu(importu) vypisu z banky. Tim mysli, ze si dam vyjet na konci mesice vypis z bankovniho uctu ve formatu CSV a to pak naimportuju do DBF jako jednotlive polozky pohybu na ucte. Dost otravne to tam datlovat rucne.
Už na tom pracujem od vydania poslednej verzie (som zhruba v polovici). Takže prosím o trpezlivosť....
Diky za odpoved, muzu pro toto poskytnout vypis z mbank a ceske sporitelny pokud by to pomohlo(samozrejme cisla uctu apod. zmenim - necham zachovanu kostru).
ahoj odis,
vdaka za poskytnutie vypisov. mBank nepotrebujem (sám používam) , Česká spořitelna sa zíde.
Zatiaľ pracujem na importe CSV súboru.
Dobry den.
Moc mne tesi, ze import BV bude mozny. Najit dobry SW (placeny ci neplaceny) neni v tomto snadne. Pokud bude mozne prosim take o import nejen formatu ABO a jinych.
Bude mozne take zavest parovani planovanych plateb s platbami na BV (CSV) pri impodrt BV (CSV)?
Dekuji
Prosím o radu, chcem použiť Import CSV z VUB účtu.
- oddeľovač som zadal ,
- zvládol som to po dátum (druhý stlpec)
- chyba so sumou, (šiestý stlpec)" Zle nastavený stĺpec sumy (%1) alebo oddeľovače sumy
- príklad riadku: 20141211,20141211,SK5402000000001002029151,SUBASKBX,SPP,"-70,00",EUR,/VS6101455545/SS/KS308,6101455545,,0308,,1412111G9NIBR,,"914,29"
Zrejme bude treba ešte zapnúť "úvodzovky", aby to vedelo očistiť sumu od nich.
úvodzovky som skúšal, aj tak nič. (ver. 2.4.1)
- hodil som to do cvs, ak niekto na niečo príjde
- skúšal som pri tisíckach doplniť v cvs súbore botku ale taj tak to nešlo
- príklad: 20141211,20141211,SK5402000000001002029151,SUBASKBX,SPP,"-1 070,00",EUR,/VS6101455545/SS/KS308,6101455545,,0308,,1412111G9NIBR,,"914,29"
Ruším poplach, po niekoľkých exportoch z bank. účtu a importoch do programu to ide.
- identifikácia problému: nenastavená hodnota - v položke TEXTOVÝ SÚBOR/Neimportovať 1 riadok od začiatku
- ale dátum druhý stĺpec neviem nastaviť, skúšal som už možno všetko čo som našiel na fóre.
Má niekto skúsenosť a mu to ide (dátum realizácie) z VUB súborom CSV (win10)
Nájde sa niekto kto poradí, ide to vôbec z výpisom z VUB?
Skúšal som v CSV súbore otočiť zápis z 20140110 na 01102014, ale ani tak to nejde.
Nájde sa niekto kto poradí, ide to vôbec z výpisom z VUB?
Skúšal som v CSV súbore otočiť zápis z 20140110 na 01102014, ale ani tak to nejde.
Skús nastaviť formát dátumu na YYYYMMDD resp. YYYYDDMM (podľa toho, čo je správne).
Ak to nepomôže, pošli mi na môj e-mail CSV súbor z VÚB, otestujem to, v čom je problém.
Odoslané na e-mail.
E-mail som vymazal kvôli spamu. Slavomír
Import CSV súboru z VÚB banky sa dal urobiť s istými úpravami:
Formát dátumu ostáva taký, ako som písal yyyymmdd.
Program nesprávne vyhodnocuje dátum, ak je označený stĺpec č. 1. Je tam nejaká chyba, musím ju nájsť a opraviť.
Je preto potrebné priradiť dátumu stĺpec č. 2, potom išiel import CSV súboru bez problémov.
Super, všetko správne načíta.
- problém bol v použití "/" a "." ako oddeľovač medzi rokom (yyyy), mesiacom (mm) a dňom (dd). Nenapadlo ma vynechať to.
Ďakujem
Pozdravujem Vás všetkých, používate niekto import súboru CSV z VUB. Pri importe maže "," v položke suma a tak neviem čo vložiť ako oddeľovač pri položke suma a tisícky.
WIN 10
ilustračné foto
Pozdravujem Vás všetkých, používate niekto import súboru CSV z VUB. Pri importe maže "," v položke suma a tak neviem čo vložiť ako oddeľovač pri položke suma a tisícky.
Vďaka za info o chybe. Cez víkend sa pozriem na import VÚB (uvítam zaslanie vzorky CSV súboru cez e-mail).
Pripomienka
f.demjan wrote:Pozdravujem Vás všetkých, používate niekto import súboru CSV z VUB. Pri importe maže "," v položke suma a tak neviem čo vložiť ako oddeľovač pri položke suma a tisícky.
Vďaka za info o chybe. Cez víkend sa pozriem na import VÚB (uvítam zaslanie vzorky CSV súboru cez e-mail).
Čo sa týka programovania, aktuálne nestíham, ospravedlňujem sa (fakt ma to mrzí, ale jednoducho už nemám toľko pary ako pred 15 rokmi ).
Verziu 2.4.3 ešte nezatracujem, len voľného času mám dosť málo (aj napriek pandémii). Oprava importu (v pripravovanej verzii 2.4.4) bola pred dokončením, keď som sa zasekol a nevedel sa pohnúť ďalej.
V pohode, nejde o život. Dal som to ako pripomienku keď už nie pre 2.4.4 tak pre ver. 3
Otevírám staré téma: To stejné jako import ze zmíněného VUB mi dělá import z České Spořitelny. Při převodu textu na tabulku mám ve sloupcích Suma např. částku ve formátu
-24 256 00
a tedy tisíce a desetinné částky jsou po importu nabídnuty oddělováním mezerou, což mi RQ nechce pochopit (bodejť).
Tak je pro info: Při exportu z ČS do CSV si mohu vybrat oddělovač: tabulátor nebo ; nebo , - nevybírejte , protože to pak odmaže stejný znak co by oddělovač desetinných míst. Vyberte ; a pak jde jako oddělovač desetinných míst v RQ importovací šabloně nastavit , a mezeru jako oddělovač tisíců. Pak už to tuhle chybu nehlásí.
Ale stejně to nejde, protože jakmile dám Připraveno na import, tak dostanu hlášku, že se '-1 000,00' is not a valid floating point value EConvertError - program nemůže převést text na číslo.
Tak mě napadlo do natsavení šablony jako oddělovač tisíců nenastavit mezeru (mezerníkem) ale nedělitelnou mezeru pomocí Alt+0160. A voilá, tohle prošlo a import funguje správně.
Tak kdyby to někomu pomohlo...
Jestli i VUB umožňuje při importu volit znak oddělovačů netuším.
A když už jsme v tom, tak to sem rovnou přidám: Bylo by fajn, kdyby Import uměl to, že jako Popis vyberu více polí s logikou, že pokud první pole text neobsahuje, zvolí se text z druhého pole atd. Případně aby mi to umožnilo si vybrat z více polí pro Popis až v okně importované transakce.
Úplně dokonalé by bylo nějak přijít na to, jak v okně volby importu nebo náhledu importovaných transakcí šlo zvolit podle např. čísla účtu, že všechny transakce se mají nastavit tak, jak nastavím při importu třeba tu první (třeba úroky nebo trvalé příkazy, které jsou prostě stále stejné, ale pokud mám stejnou transakci s různými daty třeba 10x a takových opakujících se transakcí mám v měsíci 10, tak je to dalších 90 zbytečných klikfestů
...Bylo by fajn, kdyby Import uměl to, že jako Popis vyberu více polí s logikou, že pokud první pole text neobsahuje, zvolí se text z druhého pole atd. Případně aby mi to umožnilo si vybrat z více polí pro Popis až v okně importované transakce....
Súhlasím s Tebou, bolo by to fajn ...
To všetko je však časovo náročné na dopracovanie. Poviem otvorene - nemám toľko voľného času (a v posledných rokoch aj síl).
MartinezZ wrote:...Bylo by fajn, kdyby Import uměl to, že jako Popis vyberu více polí s logikou, že pokud první pole text neobsahuje, zvolí se text z druhého pole atd. Případně aby mi to umožnilo si vybrat z více polí pro Popis až v okně importované transakce....
Súhlasím s Tebou, bolo by to fajn ...
To všetko je však časovo náročné na dopracovanie. Poviem otvorene - nemám toľko voľného času (a v posledných rokoch aj síl).
S tím počítám a nečekám, že se přetrhneš mi plnit přání, Džine To je holt spíš námět pro chvíle "Stejně to musím a chci celé předělat, tak využiji i ty skvělé nápady od MartinezZe, z jejichž realizace doslova čpí nějaká programátorská variace na Oscara, Zlatou palmu, Pulitzera a Nobelovku v jednom!"
Modul Import v pripravovanej verzii 3.x som zatiaľ ani nezačal. Finišujem so základom programu, ktorý by som rád už predstavil počas prázdnin. Takže keď sa raz dostanem k modulu Import, rád uvítam každý dobrý nápad (použiteľný pre všetkých užívateľov).
RQ MONEY → NÁVRHY NA VYLEPŠENIE → Import