Topic: Hromadná úprava v plánovači plateb

Zdravím. Jak jednoduše a rychle upravit naplánované platby do budoucna?

V plánovači mám platbu v určité částce do roku 2025. Od letošního března ale chci, aby částka byla jiná.

Takže jdu do Plánovače plateb, tady si rozkliknu konkrétní řádek a... datum od-do je zašedlé a nelze jej editovat.

Tak "Opravit záznam" zase zavřu a na řádek kliknu pravým myšítkem, otevře se historie plateb i do budoucna.
Označím od března všechny následující řádky a chci dát "Opravit", ale to je zase zašedlé.

Tak jak jednoduše od letošního března změnit částku u všech následujících plateb? Když ani nemůžu u záznamu změnit datum DO, abych mohl alespoň nastavit poslední platbu a udělat nový záznam od současnosti do budoucna.

Přece to nebudu dělat po jednom...

Díky, Martin

Re: Hromadná úprava v plánovači plateb

Plánovač platieb - Označiť konkrétnu platbu - Oprava - Opraviť konkrétnu sumu - Uložiť.
Aktualizujú sa všetky budúce sumy (teda už nie zapísané).

Ahááááá smile Tak to mi nedocvaklo, že se tak upraví i ty následující! Tak jsem to rovnou ani nezkoušel...

Díky moc smile

4 (edited by MartinezZ 2018-02-11 16:06:15)

Tak ne. Označím platbu, dám Opravit, opravím částku, potvrdím a opraví se jen ta jedna částka, všechny následující mají stále stejnou původní hodnotu.

Od 10.3. mám každý měsíc částku 379 Kč. Když si položku 10.3. otevřu a opravím a uložím na 384, tak 10.3. je 384, ale 10.4. je stále 379 i všechny další položky každý následující měsíc.

Když opravím na 384 10.4., uloží a změní se zase jen ta 10.4., 10.5. a další je stále jen 379.

Mám verzi 2.4.1 na Win10 64bit.

MartinezZ wrote:

Tak ne. Označím platbu, dám Opravit, opravím částku, potvrdím a opraví se jen ta jedna částka, všechny následující mají stále stejnou původní hodnotu.

Od 10.3. mám každý měsíc částku 379 Kč. Když si položku 10.3. otevřu a opravím a uložím na 384, tak 10.3. je 384, ale 10.4. je stále 379 i všechny další položky každý následující měsíc.

Když opravím na 384 10.4., uloží a změní se zase jen ta 10.4., 10.5. a další je stále jen 379.

Mám verzi 2.4.1 na Win10 64bit.

Windows XP SP3.

Dam CTRL+S, spusti sa planovac. Dvojklik na polozku v planovaci - napr. je tam platba za najom. V poli suma, zmenim sumu. V historii vsetky stare sumy ostanu ako sa zaplatili  a vsetky dalsie nezaplatene sa zmenia na novu sumu. Verzia 2.4.1

To co popisujes je opravenie 1 sumy konkretneho terminu. Oboje funguje.

6 (edited by pejzlmiloslav 2018-02-13 11:14:13)

Pro MartinezZ:  mám také Win10 64 bit verze RQMONEY 2.4.1
Otevři kliknutím myši PLÁNOVAČ, označ platbu, kterou chceš změnit. Zadej OPRAVIT. Objeví se ti okno OPRAVIT ZÁZNAM. Zde sumu změň a ulož. Kromě již zapsaných se ti všechny budoucí změní, tak, jak napsal v návodu Slavik. Při použití kláves CTRL+S se PLÁNOVAČ PLATEB samozřejmě otevře také, další postup je stejný, jak výše uvedeno. Snad ti to pomůže.

OK, tak ano, vyřešeno. Problém byl, že jsem nešel přes "Plánovač plateb" a zde dával "Opravit", ale přes Plánovač, tam jsem kliknul na řádek pravým tlačítkem myši (páč jsem čekal asi kontextové menu), vyjel se mi "Seznam plánovaných plateb", já si našel tu aktuální a zde jsem dával "Opravit" - a tady se mi opravila vždy jen ta jedna aktuální. A když jsem jich označil více, tlačítko "Opravit" se zneaktivnělo.

No jo, jsem truhlik smile

Díky za rady!

Martin

8 (edited by MartinezZ 2021-06-19 10:26:09)

Hola, otevírám znovu téma :-o

Kromě toho, že sem chodím vždycky, co potřebuju změnit v plánovači sumu a nepamatuju si jak smile, tak aktuálně bych potřeboval spíše změnit DATUM pro další naplánované platby (ne pro ty zpětně).

V Plánovači v Seznamu otevřu naplánovanou platbu, dám Upravit a datum Od a DO je zašedlé a nejde editovat.

A když vpravo v Platby označím přes Shift+End všechny následující platby od té, kdy potřebuji změnit datum, tak mi zašedne tlačítko Opravit, protože nemohu upravit víc plánovaných plateb najednou. Mohu upravovat jen vždy jednu po druhé, což u naplánování plateb měsíčně na několik let dopředu není reálně (jo, šlo by to, ale prostě to není reálné big_smile )

Nápady?

mě napadá jen přes Shift+End označit následující platby, smazat je a vytvořit v Seznamu novou naplánovanou platbu s původními informacemi a částkou a nastavit nové datum od a opakování.
Čekal bych ale, že datum Od a Do bych mohl mít možnost editovat právě u dané naplánované platby v Seznamu, kdy by se změna provedla jen u těch budoucích a ne zpětně. Jenže tam jsou ta tlačítka zašedlá.

Díky,
Martin

PS: v 2.4.3

9 (edited by pejzlmiloslav 2021-06-26 10:30:16)

Ve verzi 2.4.3 lze upravit jen částku peněz. Najednou více částek dopředu nejde. Jedině jednotlivě, nebo prostě založ novou transakci pro příští platby.
Miloslav.

@pejzlmiloslav: Aha, OK, tak to řeší všechno smile

Díky!

Martin

PRO MartinezZ:
Pokud máš verzi 2.4.3 (stabilní) z 24.11.2019 je postup následující:
zvolíš PLÁNOVAČ, klikneš na položku v seznamu, kterou hodláš upravit a v pravé části okna naskočí platby již provedené a platby k provedení. Klikneš na řádek, kde je datum a částka od kdy chceš jinak platit. Klikneš na OPRAVIT, vyskočí okno pro úpravu této částky. Upravíš, potvrdíš a po jednotlivých platbách do budoucna tímto způsobem provedeš úpravu, aniž změníš již provedené platby. Nevím, jakou verzi používáš, když tak napiš.
Miloslav

pejzlmiloslav wrote:

PRO MartinezZ:
Pokud máš verzi 2.4.3 (stabilní) z 24.11.2019 je postup následující:
zvolíš PLÁNOVAČ, klikneš na položku v seznamu, kterou hodláš upravit a v pravé části okna naskočí platby již provedené a platby k provedení. Klikneš na řádek, kde je datum a částka od kdy chceš jinak platit. Klikneš na OPRAVIT, vyskočí okno pro úpravu této částky. Upravíš, potvrdíš a po jednotlivých platbách do budoucna tímto způsobem provedeš úpravu, aniž změníš již provedené platby. Nevím, jakou verzi používáš, když tak napiš.
Miloslav

Ahoj, tenhle postup mě samozřejmě napadl taky, jen mám plán naplánovaný na poměrně hodně dlouho dopředu, takže upravovat částku per jednotlivé platby není tak úplně použitelné - to jsem právě myslel prapůvodně na možnost upravit jednou částku  všechny ostatní platby by se dle ní upravily také. Ale už jsem to vyřešil dle dřívější rady - vytvoření nové platby smile Díky!