1 (edited by pendialek 2011-10-03 10:12:53)

Topic: Ukládání nastavení

Ahoj, našel jsem pravděpodobně chybu. Pokud změním nastavení zakroužkovaných položek (viz přiložený náhled), změna se neuloží. Po restartu programu jsou zase v základním (vyfoceném nastavení) nastavení.

http://2i.cz/2i/i/4e897c78/4a3b1f7963e2 … 4192.f.jpg

Re: Ukládání nastavení

Obrázok sa nedá stiahnuť. Pošli mi ho, prosím Ťa, e-mailom, otestujem to.
Vďaka za upozornenie.

Nefunguje vkladanie obrázkov (súborov) do príspevkov?

Vyzerá to, že vkladanie obrázkov do príspevkov zatiaľ nefunguje.  sad
Teda vkladanie funguje, len obrázky sa ani nezobrazujú, ani nedajú sťahovať.
Skúsim sa s tým večer pohrať, snáď na niečo prídem.

Test obrázka:
http://www.rq.sk/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=2&download=1&secure_str=2t5

Možná nemá php script právo zápisu do složky na serveru...

Skontrolujem prístupové práva na ukladanie obrázkov, vďaka za tip.
Ostatných užívateľov prosím, aby mi dali vedieť, či im funguje ukladanie nastavení pri ukončení (2. záložka v možnostiach):

• - pozíciu hlavného okna + 3 rozdeľovačov,

• - šírku všetkých stĺpcov v hlavnej tabuľke,

• - zobrazené panely ... atď

Zjistil jsem, že ukládání jakýchkoliv změn v nastavení přestane fungovat, pokud přejmenuji adresář RQmoney. Ale to bych nepovažoval za chybu, jen mi chvíli trvalo, než jsem na to přišel, v předchozí verzi přejmenování adresáře ničemu nevadilo.

Jinak se mi pozice hlavního okna a tří rozdělovačů ukládá bez problémů, ale neukládají se šířky sloupců v hlavním okně.

7 (edited by pendialek 2011-10-05 08:05:44)

OK, jdu to taky prozkoumat podrobněji.

EDIT: stáhnu nové RQMONEY, dám celou složku na C:\, založím novou DB, ale nastavení se stále neukládají

8 (edited by Petr M. 2011-11-07 19:18:46)

Tak já mohu potvrdit, že ani ve verzi 2.0.10 se neukládá to nastavení položek.
Pokud na té druhé záložce Při ukončení v Možnostech zaškrtnu všechny ty položky, tak po restartu aplikace jsou ty první 4 zase nezaškrtnuté,
Nicméně pokud je zaškrtnu, tak správně zafunguje to pamatování těch požadovaných hodnot.
Problém je tedy pouze v tom, že program si nepamatuje nastavení toho nastavení.

PS: proč nejdou na foru použít uvozovky ? to je trochu zbytečné omezení ne ?

Pokud na té druhé záložce Při ukončení v Možnostech zaškrtnu všechny ty položky, tak po restartu aplikace jsou ty první 4 zase nezaškrtnuté,

Toto nie je chyba, to je zámer autora. big_smile Naozaj.

Vychádzal som z toho, že užívateľ si jednorázovo nastaví svoje pracovné prostredie (veľkost okna, šírky stĺpcov, panely, ... atď.), zaškrtne prvé štyri možnosti a ono sa mu to všetko pekne uloží (čo aj funguje). Ale ak nebodaj niekedy bude hýbať oknom, šírkou stĺpcom či panelom, nech sa mu to nerozhádže (neuloží) - iba jedine, že by veľmi chcel (vtedy zase stačí zaškrtnúť prvé 3-4 voľby).

Možno sme sa predtým nerozumeli. Vždy, keď si užívateľ zaškrtne tieto položky, tak ukladanie funguje (aspoň dúfam). Z predošlých príspevkov som mal dojem, že program nevykonal uložené nastavenia.

Aha,
tak v tom případě se omlouvám, nicméně je to tak zajímavé pojetí tohoto nastavení, že se obávám že pokud to tam nebude někde zmíněno že se tyto nastavení aplikují pouze jednou, bude z toho asi zmateno více lidí. To se obávám asi napadne málokoho že to je záměrná funkce.

11 (edited by petrhajek 2011-11-15 23:43:33)

Dobrý den,  program mám dnes první den (v2.0.10), a nedaří se mi vypnout panel filtrování. Možnost zapamatování v nastavení je, ale po zapnutí programu se panel vždy zobrazí.

Na další problém jsem narazil svou nešikovností, když okno programu příliš zmenším (zleva doprava nebo obráceně) tak dojde k zamrznutí. (cpu na 100%).

Ještě jsem si všiml, že po kliknutí na tlačítko "přidat transakci" zůstane tlačítko zamáčknuté. :-)

Moc si vaší práce vážím a děkuji za ni. Pěkný den Petr

Dobrý den,  program mám dnes první den (v2.0.10), a nedaří se mi vypnout panel filtrování. Možnost zapamatování v nastavení je, ale po zapnutí programu se panel vždy zobrazí.

Je to tak, chybička se vloudila smile Opravím do najbližšej verzie.

Na další problém jsem narazil svou nešikovností, když okno programu příliš zmenším (zleva doprava nebo obráceně) tak dojde k zamrznutí. (cpu na 100%).

Opäť chyba v grafe (pri veľmi malej vykresľovacej ploche o šírke 0 zrejme dochádza k deleniu 0). Taktiež opravím v najbližej verzii.

Ještě jsem si všiml, že po kliknutí na tlačítko "přidat transakci" zůstane tlačítko zamáčknuté. :-)

Všimol som si to aj aj, ale priznám sa, zatiaľ sa mi to nechcelo nejak riešiť (skôr sa zameriavam na podstatné veci). Ale môžem sa tomu povenovať smile

Ďakujem za pochvalu i za odhalené chyby!

13 (edited by petrhajek 2011-11-18 02:00:05)

Slavomir wrote:

Je to tak, chybička se vloudila smile Opravím do najbližšej verzie.

Opäť chyba v grafe (pri veľmi malej vykresľovacej ploche o šírke 0 zrejme dochádza k deleniu 0). Taktiež opravím v najbližej verzii.

Všimol som si to aj aj, ale priznám sa, zatiaľ sa mi to nechcelo nejak riešiť (skôr sa zameriavam na podstatné veci). Ale môžem sa tomu povenovať smile

Ďakujem za pochvalu i za odhalené chyby!

Tomu říkám blesková podpora :-) není zač, ale myslím, že jsem narazil ještě na jednu zvláštnost.
Ve středu 16. nevím jestli to bylo nadcházejícím svátkem, tak mi zaboha nechtěl provést naplánování přesunu z jednoho účtu na druhý. Neustále vyhazoval chybu, nebo naplánoval přesuny podivně např. 2x částku odečetl, nebo přičítal a odečítal částku 0. Dnes, když jsem chtěl chybu napsat sem, tak se neprojevila. Každopádně mám z toho nenapravitelný zmatek v databázi a musel jsem si založit novou. Některé naplánované akce zůstali, a v "Plánovači" nejsou viz. foto. Klidně zašlu svou databázi, pokud je možné zní zjistit kde se stal problém.

http://img88.imageshack.us/img88/7736/11572229.png

PS: Neplánujete novou ikonku? Na win7 je to takové "okousané kolečko" a určitě by si tak super SW zasloužil alespoň neokousané .-)) Abych jen nekritizoval, klidně bych se mohl dobrovolně o něco pokusit :-)
Pěkný den, Petr

Klidně zašlu svou databázi, pokud je možné zní zjistit kde se stal problém.

Zaslanie databázy uvítam vždy, pretože to je najrýchlejší spôsob ako odhaliť chybu.
S tým "nenapravitelným zmatkem" ma to mrzí, netuším, čo sa mohlo stať.

Neplánujete novou ikonku? ...klidně bych se mohl dobrovolně o něco pokusit :-)

Návrh vítam (hoci nezaručujem, že ho použijem). Ale ak bude veľmi pekný, prečo nie? smile