Re: verze 3.00

albertoto,
prosím Ťa, vyskúšaj nasledovné:
- skús uložiť záznam, kde partner má neprázdny názov (napr. "DM Drogeria") a over jeho existenciu v databáze;
- skús uložiť záznam, kde partner má prázdny názov ("") a over jeho existenciu v databáze;
Ak program blbne iba pri prázdnom názve partnera, skús premenovať prázdny názov na akýkoľvek neprázdny (napr. s medzerou alebo si nejaký vymysli smile). Potom znovu over jeho použitie pri pridaní záznamu.

K tomu "case sensitive" - program je ošetrený tak, aby pri opustení poľa s "dm Drogeria" automaticky vybral "DM Drogeria". Môžeš to overiť tak, že použiješ kláves Enter alebo Tab pre presun na ďalšie pole. Aj obyčajným kliknutím na tlačidlo "Uložiť" dôjde k opusteniu poľa partner a k jeho automatickému vybratiu.
Kontrolu chybných transakcií som zaviedol pri otvorení databázy (a myslím, že celkom vhodne) práve kvôli tomu, že vo verzii 2.x takáto verzia nebola a stávali sa (zriedkavo) prípady, že boli do databázy uložené nepoužiteľné transakcie bez väzby na zoznam (či už účet, kategóriu, osobu alebo partnera).

Doplnené neskôr:
Potrebujem presne vedieť, ktoré pole (partner, účet a pod.) nepotiahne do transakcií (keď si transakciu pozrieš v koši, má prázdne vyžltené pole). Aby som si to mohol nasimulovať u seba, potrebujem vedieť aj presné znenie textu tohto poľa (napr. "DM Drogerie" a pod.).

27 (edited by albertoto 2023-09-25 20:13:27)

Slavik,
urobil som 4 testy. Už viem kedy sa to takto správa a neuloží záznam. Pošlem postupy a výsledky testu do mailu, nech nezahltím textom diskusné vlákno smile
Prikladám obrázok poškodeného záznamu.

Post's attachments

Kos_poskodeny zaznam_pole partner.jpg 51.3 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

albertoto, vďaka za cennú informáciu (aj zaslaný materiál)! Chybu sa mi podarilo nasimulovať, takže nie je problém s jej opravou. V nedeľu vydám novú verziu (včítane opravy tejto kritickej chyby), pribudnú nastavenia grafu v reportoch.

VERZE 3.6
Ahoj Slavik,
Po spuštění programu se mi nezobrazuje poslední použitý filtr, ale celé období. Musím pokaždé filtr nastavit na příslušný den.
Miloslav.

Ahoj Miloslav,
chybu filtra potvrdzujem, vďaka za upozornenie. Netuším, prečo sa chyba zjavila, lebo do filtra som nezasahoval (pri pridávaní nových funkcií). V najbližšej verzii to opravím.

Doplnené neskôr:
Ak máte v nastaveniach (v časti Transakcie) zapnuté Zobrazenie podkategórií veľkými písmenami, filter taktiež nefunguje správne. Je potrebné si vypnúť toto zobrazovanie (kým chybu neodstránim).

Slavik wrote:

Ahoj Miloslav,
chybu filtra potvrdzujem, vďaka za upozornenie

Áno, ani mne filter po otvorení databázy nefungoval.

32 (edited by mhalcak 2023-10-13 11:55:33)

verzia 3.6

zda sa ze znova je problem s upravou datumu. akonahle chcem pridat, či duplikovat platbu, nedovoli mi opravit datum a je cele pole v sedom ramceku (neaktivne).
rovnako datum nefunguje ani pri opravit transakciu

vsetko ale funguje ak sa upravuje pomocou sipiek :-)

v 3.5 problem s editaciou bol opraveny, v tejto verzii znova sa problem objavil.

vsetko dobre prajem...
martin

Post's attachments

Snímka obrazovky 2023-10-13 114549.png
Snímka obrazovky 2023-10-13 114549.png 8.99 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

mhalcak wrote:

verzia 3.6 - zda sa ze znova je problem s upravou datumu.

Martin, vďaka za info. Robím intenzívne na oprave, možno už zajtra vyjde nová verzia.

zatial funguje skvele. dakujem