Topic: Tlač
V 1.3 bola sumarizačná tlač. Neviem to nájsť.
You are not logged in. Please login or register.
RQ MONEY → NÁVRHY NA VYLEPŠENIE → Tlač
Vo verzii 2.0 nie je zatiaľ sumarizačná tlač, budem sa snažiť čím skôr ju tam doplniť.
Ďakujem za odpoveď, budem čakať. Poúžíval som to ako takú uzavierku mesiaca. Inač to momentálne nejde? Exportom, filtrom?
Zatiaľ to nejde. Riešim dilemu, či sumarizačnú tlač pridať na koniec bežnej tlačovej zostavy, alebo to má byť nejaká úplne nová tlačová zostava (nezávislá na zobrazených transakciách). Kto poradí?
provizórne riešenie pre sumarizáciu,
inšpiracia:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Ahoj,
jen malý nápad ohledně nastavení tisku.
1. - přdání možnost výběru systemových tiskáren (ne každý potřebuje PDF a vzhledem k lenosti uživarele ušetření mezikroku otevirani Acrobatu)
2. - k nastavení šířky sloupců přidat volbu "zaškrtavací tlačítko" zda daný sloupec tisknout nebo ne
1. - přdání možnost výběru systemových tiskáren (ne každý potřebuje PDF a vzhledem k lenosti uživarele ušetření mezikroku otevirani Acrobatu)
Program "ušetrí" užívateľa od toho medzikroku a spustí Acrobat sám (resp.. iný PDF prehliadač asociovaný s príponou PDF). Pre mňa (ako programátora) je to ušetrenie práce s tlačou, lebo tlačová zostava je nielen graficky celkom prijateľná a dá sa vytlačiť (či už vo farbe alebo nie), ale aj uložiť (resp. niekomu poslať e-mailom). Odpadá mi starosť s mnohými typmi tlačiarní.
2. - k nastavení šířky sloupců přidat volbu "zaškrtavací tlačítko" zda daný sloupec tisknout nebo ne
To by šlo, ale rovnakú funkciu (t. j. aby sa stĺpec netlačil) má aj nastavenie šírky na hodnotu 0.
Sumarizačná tlač je dokončená vo verzii 2.0.6 (vyšla dnes), stačí použiť pravé tlačidlo myši na sumarizácii.
Rovnako sa mi podarilo dokončiť aj tlač v Rozpočte.
Bingo. Ďakujem za poctu v poradí riešení návrhov.
Otázka:
- poznámka vedel by si, vytlačený dokument pr. saldo za mesiac po tlači časovo identifikovať.
poznámka vedel by si, vytlačený dokument pr. saldo za mesiac po tlači časovo identifikovať.
Ak nezabudnem, pri najbližšej verzii to dorobím. Dnešná verzia (2.0.7) to ešte nemá.
Tlac do PDF-ka je myslim fajn.
Kto sa potrebuje v datach hrabat zlozitejsie, da sa ist cez kopiu dat do Excelu a
1) bud riesit cez suhrny (ako je ukazane vyssie) alebo
2) aj kontingencnou tabulkou, kde si pri vytvarani kontingencnej tabulky do oblasti riadkov dam polia napr. Kategoria, Podkategoria a do oblasti dat dam Sucet. (kto chce, moze si dat do oblasti stlpcov Osoby a bude to mat rozhadzane aj podla osob). A v kontingencnej tabulke si kazdy moze len zaklikavat / odklikavat co len chce, aku kombinaciu poli, atd. Je to podla mna daleko daleko flexibilnejsie ako cez suhrny.
Dnešná verzia 2.0.8 zmenila tlač na export do PDF (lebo v skutočnosti išlo len o vygenerovanie PDFka, tlačiť to netlačilo) .
K tomu funguje export do CSV a pridal som export priamo do XLS, keď sa Vám otvoria údaje priamo v Exceli. Aby toho nebolo málo, údaje sú už predformátované (sumy sú sumy, dátumy dátumy, text je text) + trochu farebnej omáčky k tomu.
Uvítam k exportu do XLS pripomienky (testoval som na Office 2010).
Ahoj, stále mám starú verziu.. (zdá sa mi prehľadnejšia) K novej som sa ešte nepriklonila, ale skúšam.. Export do XLS - nefunguje mi - asi preto, že používam Open office? Oznámilo mi:
EOleSysError
Chybný reťazec triedy, ProgiD:
oprava:
EOleSysError
Chybný reťazec triedy, ProgiD:"Excel.Aplication"
Export do XLS - nefunguje mi - asi preto, že používam Open office?
Áno, užívateľ, ktorý nemá nainštalovaný Excel, má problém.
Pracujem na oprave, prosím o trpezlivosť.
Dnešná verzia 2.0.9 by mala zvládnuť export do Excelu aj tomu, kto nemá nainštalovaný Excel (ale má podobné programy pracujúce s XLS súbormi, napr. Open Office, PlanMaker, ...).
Princíp exportu spočíva v nasledovnom:
1) Program najskôr vytvorí Excelovský súbor. Ak nejdôde k chybe, XLS súbor (bez názvu) sa v Exceli zobrazí. Užívateľ si ho môže uložiť kam chce.
2) Ak pri exporte dôjde k chybe (čo sa stane užívateľovi bez nainštalovaného Excelu), nastupuje iný spôsob - vygeneruje sa čistý XLS súbor s názvom REPORT.XLS (v adresári, kde má užívateľ RQMOMEY.EXE). Následne sa program pokúša tento súbor otvoriť pomocou nejakého programu, ktorý je asociovaný (priradený) k prípone XLS. Užívateľovi s Open Office (či PlanMaker) by sa mal tento súbor zobraziť pomocou jeho programu.
Prosím otestovať. Uvítam info najmä od užívateľov bez Excelu, ako prebehol export.
Export do Open Office proběhl zcela bez problémů. Skvělá práce. Díky
jarynek, ďakujem za dobrú správu. Mám potvrdené aj z programu PlanMaker, že prevod do XLS funguje bezchybne.
Nazdar. Tlac funguje ale stale to nie je to co bejvavalo v starej verzii... Spravi mi to sumarum tych par riadkov... Predosla verzia vedela vyrobit vyborny sumar s komplet udajmi o uctoch aj o transkciach pekne v tabulke...
Tlac funguje ale stale to nie je to co bejvavalo v starej verzii.
Veľa vecí nie je, čo bejvávalo
Niečo je lepšie, niečo horšie. Určite sa ešte s tlačovými zostavami pohrám (chcem napr. spojiť tlač transakcií s tlačou sumarizácie a grafu - užívateľ si bude môcť vybrať v nastaveniach tlače, čo všetko vytlačiť). Budem sa snažiť túto funkciu doplniť do konca tohto roka (žiadajú to aj zahraniční užívatelia).
Všetko dobré Ti prajem v novom roku. Veľa nápadov a super riešení.
Prosím Ťa, ako si zobrazil do Sumarizácie kategorie,
alebo pod kategórie pod lištou Stavy na účtoch. Mne sa tam zobrazujú len účty. Hľadám nejaké riešenie na sumarizačnú tlač, alebo aspoň zobrazenie kategórií po mesiacoch. Prípadne po mesiacoch za celý rok.
1) Prepni si hore záložku SALDO
2) Označ dole záložku, ktorú potrebuješ.
Ďakujem, asi pôjdem reklamovať okuliare, že som to nezbadal.
- poznámka:
zobrazené položky sú Kategória nie Pod / kategória
Super presne to som hľadal. Už len kategórie v jednej tabuľke po mesiacoch až by to šlo.
Prípadne odbočím na inú tému, rozpočet po mesiacoch (plán alebo skutočnosť) v jednom zobrazení.
zobrazené položky sú Kategória nie Pod / kategória
Podkategórie sa zobrazia, ak si užívateľ vo filtri zvolí nejakú kategóriu.
Už len kategórie v jednej tabuľke po mesiacoch až by to šlo.
Šlo by to, ale to už bude v štatistike. Zatiaľ som sa k nej z časových dôvodov ešte nedostal, stále sa venujem odlaďovaniu chýb a pridávaniu drobných, ale podstatných funkcií.
... rozpočet po mesiacoch (plán alebo skutočnosť) v jednom zobrazení.
Snáď sa raz aj k tomuto dostanem... Ak by sa to dlhšie (napr. rok) neobjavilo v programe, pripomeň mi to, prosím.
RQ MONEY → NÁVRHY NA VYLEPŠENIE → Tlač