1 (edited by tragikomix 2013-03-07 20:09:28)

Topic: Poskozena databaze

Dobry den,
ode dneska pri otevreni databaze se mi objevi nasledujici hlaska a nejde s databazi pracovat.

http://s21.postimage.org/89vt5pdnr/Scre … _MONEY.png

Existuje nejake reseni jak opravit tento problem? Zalohu bohuzel nemam.

Re: Poskozena databaze

Ak ste trochu zbehlý v počitačoch a programoch, môžete si pomôcť sám. Stiahnite si niektory z nastrojov na spravu SQLite databaz (mozete si stiahnut nejaky plateny alebo zadarmo, ich velky zoznam mozete najst napr. na adrese http://www.sqlite.org/cvstrac/wiki?p=ManagementTools). Ak Vam mozem poradit, vyborny nastroj je cesky manazer SQLiteMan (http://sqliteman.com/). Ked si dany manazersky program nainstalujete a otvorite v nom Vasu databazu (subor s priponou RQM), je potrebne v tabulke data vymazat (alebo opraviť) udaj v riadku, kde je spominana suma v stlpci d_sum (34429,66). Zrejme tam treba opraviť desatinnú čiarku na bodku...
Ešte predtým však je dobré urobiť si zálohu, ak by oprava alebo výmaz nevyšli.

Pokúsim sa do programu zahrnúť nejakú funkciu, ktorá by si vedela poradiť aj s takouto chybou (či už pri štarte alebo neskôr).

A bez zálohy je to dosť riskantné. Človek nikdy nevie... Nie je dobré nezálohovať.

Nainstaloval jsem si tedy sqliteman a nasledne zkousel hledat v tabulce data. Nicmene hledana suma ve sloupci d_sum se tam nenachazi.

Tak hledana suma se nachazi v tabulce accounts. Respektive to vypada ze vas program neni schopen pracovat s datovym typem float?
Nicmene diky za radu

Každé jedno pole, kde sa zapisuje suma, pracuje s typom poľa Float.
Chybu mohlo spôsobiť čokoľvek. Uvítam info, čo predchádzalo chybe (nový zápis, oprava alebo výmaz, alebo niečo iné?). Rád by som chybu doma nasimuloval podľa Vášho postupu a odhalil jej príčinu. Vopred ďakujem.

Presel jsem z Windows XP na Linux Mint a rqMoney spoustim pouzitim wine. Po prve vse probehlo v poradku a zapis transakci - podotykam "cele" cislo - byl v poradku. Dnes jsem zkousel opet program spustit a nasledne se objevila vyse zminena chyba. Po oprave/vymazani dalsich zaznamu ktere obsahovali desetinne cislo, se stejne objevuji dalsi problemy.
Doporucil bych otestovat program pres wine. I kdyz nevim zda-li je urcen pro Linux.
Skoda, zrejme se poohlidnu po alternativnim reseni. I presto dekuji za rychlou reakci.

Vdaka za upresnenie. Na jednej strane som rad, ze sa problem zrejme netyka uzivatelov Windows, na druhej strane ma mrzi, ze nemam chybu v Linuxe ako otestovat a pripadne opravit. Nepouzivam Linux, priznam sa, hoci som aj skusal par krat tento system, nikdy ma nezaujal tak, ze by som pri nom zostal.

Program RQ Money je nastaveny tak, ze pouziva systemove nastavenia oddelovacov desatin a tisicok. Mal som dlho problem v tomto svetovom chaose, kedy su ciarky i bodky rozne nastavene na oddelenie desatin a tisicok, aby to program zvladal. Priznam sa, netusim, ako program cez Wine zistuje tieto systemove nastavenia (Linuxu? Wine?).

Mal som informacie pri starsej verzii 1.3, ze na Linuxe funguje, ale sam som to nikdy netestoval.

Zdravím, mám taký problém, po poslednej aktualizácii, neviem čím sa to mohlo stať, ale mám pravdepodobne poškodenú databázu. Javí sa to tak že za posledné tri dni som nahrávala  okolo 500 zapisov , a teraz ich nevidno v transakciách, v udajoch o databáze je pocet 7616 a v tabulke transakcie je pocet bez zapnutých filtrov iba 6407.  Prosím poradte ako to opraviť. Dakujem.

Ak je to možné, zašlite mi databázu na preverenie, aby som zistil, ktoré transakcie sa nezobrazujú ....
Takto oveľa rýchlejšie môžem nájsť prípadnú chybu.

Vďaka za zaslanú databázu. V skutočnosti nešlo o poškodenie databázy, len v číselníku účtov boli niektoré účty (hlavne s menou SKK) označené ako archívne, čím sa v hlavnom okne nezobrazali v ponuke filtra (a teda ani medzi transakciami). Po opätovnom vypnutí príznaku "archívny“ v účtoch sa zobrazilo v hlavnom okne všetkých 7 616 záznamov.

Dobry den,
nakonec mi to nedalo a dle Vasich rad jsem si zkousel pohrat s "locale". Podarilo se mi nakonec zprovoznit rqMoney kdyz jsme nastavil promenne nasledovne:

# Export correct locale for rqMoney
LANG=cs_CZ.UTF-8
LANGUAGE=
LC_CTYPE="cs_CZ.UTF-8"
LC_NUMERIC="cs_CZ.UTF-8"
LC_TIME="cs_CZ.UTF-8"
LC_COLLATE="cs_CZ.UTF-8"
LC_MONETARY="cs_CZ.UTF-8"
LC_MESSAGES="cs_CZ.UTF-8"
LC_PAPER="cs_CZ.UTF-8"
LC_NAME="cs_CZ.UTF-8"
LC_ADDRESS="cs_CZ.UTF-8"
LC_TELEPHONE="cs_CZ.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="cs_CZ.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="cs_CZ.UTF-8"
LC_ALL=cs_CZ.UTF-8

Tak by mozna nebylo na skodu to nekde hodit na stranky, pokud by s tim nekdo dalsi mel problemy.

Hezky den

Vďaka za dobré správy pre užívateľov Linuxu.

Uvítam po čase informáciu, ako sa program správa, resp. či sú nejaké obmedzenia, na čo si treba dávať pozor a pod.