Topic: Poznámky F6

Ahoj Slavo
Pre lepšie využitie zoznamu poznámok by som navrhoval možnosť exportu do súboru .pdf a tlače poznámok nasledujúcim spôsobom:
-zvýšiť počet znakov krátkeho názvu poznámky
-vytvoriť automatický zápis dátumu vytvorenia poznámky
-vytvoriť zaškrtávacie políčko pri poznámkach na označenie poznámky pre export  do súboru .Pdf a následnú tlač
-vytvoriť tlačový súbor (.pdf) označených poznámok (tlač krátkeho názvu poznámky, obsah poznámky..., ďaľšia poznámka...)

príklad: krátky názov poznámky - Oprava komína
             obsah poznámky           -  kúpiť tehly, lepidlo, maltu, zabezpečiť odvoz....

ďaľšia poznámka...

...vytlačím čo ma dnes čaká a ide sa na nákupy.

Lubo

Re: Poznámky F6

lubo, vďaka za návrhy na vylepšenie.

• Zvýšenie počtu znakov názvu by šlo rýchlo, s tým problém nevidím.

• Označenie pomocou zaškrtávacieho poľa by nemuselo byť, pokiaľ by program rozpoznal len označené záznamy (musím povoliť MultiSelect). Aj to by šlo.

• Tlačová zostava v PDF formáte bude trochu problém, pretože treba brať do úvahy aj takú možnosť, že jedna poznámka môže byť jednoriadková, iná celostranová. Čo potom? Ako to rozložiť na dokument? smile To zatiaľ netuším.

No, uvidím, ako to bude časovo náročné, poznačil som si to do zoznamu úloh.

3 (edited by lubo 2013-03-17 15:57:41)

Re: Poznámky F6

Slavo, dík za info, že je tu možnosť takéhoto alebo podobného riešenia poznámok,

rozloženie dokumentu by som riešil chronologicky zasebou (na jdenu stranu toľko poznámok koľko sa zmestí) ak by to išlo,
možno by to bolo možné už pri zápise novej poznámky, kde pole pre text poznámky by bolo nejké "nafukovacie" nie pevne stanovené, a pri písaní textu poznámky by sa toto pole zväčšovalo podľa veľkosti textu. Takáto poznámka by pri prenesení do tlačovej zostavy zabrala len toľko riadkov na stránke ako je veľkosť poznámky (a potom by bola na stránku priradená ďaľšia poznámka oddelená napr. vodorovnou čiarou). Niesom programátor, veci moc nerozumiem, ale ak by bolo nejaké podobné riešenie bolo by to super.

Lubo