Ahoj Brano,
máš pravdu, program rozlišuje malé a veľké písmená, resp. nevie ich hľadať súčasne. Je to vlastnosť SQLite databázy. Ja ako programátor (samouk) som zatiaľ neprišiel na spôsob, ako to obísť. V staršej verzii 1.3 som tieto veci riešil napr. tým, že všetky číselníky (asi s výnimkou popisu) mohol užívateľ písať len veľkými písmenami. Vtedy bola záruka, že program v databáze našiel všetky záznamy podľa textu.
Tuším na túto skutočnosť upozorňujem aj v nápovede (ale nie som si istý
, lebo som ju spracúval už dávnejšie).
Ako najjednoduchšie riešenie odporúčam:
a) písať text (v popise) bez diakritiky (ASCII znaky 0 až 255 vie SQLite databáza rozpoznať aj ako malé aj ako veľké písmená súčasne) alebo
b) písať text len veľkými alebo len veľkými písmenami
Možno je aj tretia cesta (programátorská), ktorú ak mi niekto poradí, tak ju skúsim implementovať do programu.
Ešte na margo môjho "time outu", teda prestávky v programovaní - aktuálne pomaly končím s oddychovou prestávkou. Víkendy som trávil často na záhradke, pri grilovačke, na hubách či bylinkách, naposledy to bol 3-dňový splav na Hrone - bolo tam opäť fantasticky. Takžé relax ako sa patrí, pomohlo mi to oddýchnuť si.
Začínam pracovať na module Import bankových výpisov (v CSV formáte). Zatiaľ to rozbieham dosť pomaly, aby som to na začiatok neprehnal. 
Budem pracovať na programe len cez víkendy, takže skoré zhotovenie nehrozí. Keď bude nejaké verzia na zverejnenie (a tiež na otestovanie), včas sa ozvem.